Batman Arkham City inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

17 Kasım 2014 Pazartesi

Batman Arkham City inceleme



Arkham asylum oyunuyla çıkış yapan rocksteady stüdyoları bu oyunun tutmasıyla beraber oyun severleri fazla bekletmeden yeni oyunu piyasaya çıkardılar. İlk oyunun devamı niteliğinde olan arkham city gotham şehrinde özgürce gezmemize olanak sağlıyor. Her ne kadar oyunun adı arkham city olsa da oyun tabi ki gotham city’de geçiyor.

Hikâyemize değinmek gerekirse yazımın başında yazdığım gibi ilk oyunun devamı olan bu oyunumuzda yine joker’in türlü türlü ölümcül oyunlarıyla uğraşıyoruz. Joker’in yanı sıra mr.freeze, two face,bane,penguin,deadshot,ivy gibi bir çok kötü karakteride bu oyunda görebiliyoruz. Ayrıca catwomen’i yönetebiliyoruz. Görevlere haritamıza bakarak gidebiliyoruz. Bunun yanı sıra birçok sayısını hatırlayamayacağım kadar yan görevler var. Yine arkham asylum’daki gibi riddler’ın soru işaretlerini bulup challenge’larını oynayabiliyoruz. Geliştirmeler ise arkham asylum’daki gibi karışık olmamış, oyunda topladığınız deneyim puanlarıyla level atlıyorsunuz ve bunun sonucunda istediğiniz hareketleri açabiliyorsunuz. Aynı şekilde catwomen’ın hareketlerini de geliştirebiliyorsunuz.

Yine gelişmiş bat oyuncaklarımız bu oyunda da mevcut zaten batman bu oyuncaklardan var olamaz bence yani bu aletler olmazsa batman bir hiç bence, batarang, sonic batarang, line launcher, smoke pellet, freze blast, batclaw, remote electrical charge, explosive gel, cryptographic sequencer gibi ismi tuhaf ama bir o kadar işlevsel olan bu aletleri oyunumuzda kullanabiliyoruz. Dövüş atraksiyonları yine arkham asylum oyunundakiyle aynı yani ilk oyunu oynayanlar bu oyunda dövüşlerde zorlanmayacaklardır.

Yalnız silahlı olan adamları etkisiz hale getirmek çok kolay değil ona göre, bu adamları en iyi etkisiz hale getirme yöntemleri ise yine tepelere çıkıp heykel tarzı yerlere konarak ve detective moda geçerek adamların nerede olduğunu anlayarak onları sizin bulunduğunuz heykelin altına geldiğinde etkisiz hale getirebilirsiniz. Veya glide kick yapıp tepelerine binebilirsiniz. Yine arkham asylum’da olan crypto sequence ile çözmeye çalıştığımız bulmacalar var, ilk oyunda hiç hoşuma gitmemişti bence bu oyunda da olmamalıydı ve ya daha az olmalıydı.

Grafik bakımından çok kaliteli bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Hikâye ise ilk oyuna göre daha kaliteli ve sürükleyici olmuş arkham asylum daha kısır ve tekdüzeydi. Müzik ve sesler oldukça başarılı olmuş. Çevre ve karakter modellemeleri şahane, gotham city’nin karanlık sokaklarında ve basık ortamında uçarak oynamak şahane oluyor gerçekten ilk oyunda böyle bir şans yoktu. Karakter modellemeleri ise harika birçok tanıdığımız ve bildiğimiz iyi kötü karakterleri harika modelleriyle oynayabiliyoruz. Yapay zekâ iyi diyebiliriz, başta kolay gibi dururken sonradan Kalkanlı ve elektrikli coplarıyla sizi bayağı zorluyorlar.

 Oynanabilirlik ilk oyunu oynayanlar çok zorlanmayacaklardır hele birde kolayda oynarsanız ve geliştirmeleride isabetli yaparsanız rahat oynayabilirsiniz. Çeşitlilik konusunda şunları söyleyebilirim, yan görevleri çok güzel iyi fakat sadece catwomen niye yönetiliyor anlamadım zira oyunda robin’de gözüküyor ama yönetemiyoruz, keşke robin’i yönetme de olsaydı. Hatta ben bir joker hayranı olarak neden joker’i yönetmiyoruz diye sorarım veya joker story diye ayrı bir mod olabilirdi. Bunun yanı sıra diğer kötü karakterleri yönetmede olabilirdi bence, ayrıca yine araç kullanımı koyulmamış anlaşılan batman arkham knight’ı bekleyeceğiz.

extralar ise bir hayli fazla karakterlerin biolarına bakabiliyoruz ayrıca resimlerini açıp bakabiliyoruz. Concept art’ta mevcut oyundaki görevleri yapıp açabiliyoruz. Sonuç olarak çok kaliteli zengin içerikli mükemmel bir oyun bizleri bekliyor ilk oyunun bitişi hiç hoşuma gitmemişti saçma sapandı bence lakin bu oyunun bitişi tek kelimeyle harikulade. Eğer oynamadıysanız hemen oynayın derim oynadıysanız da tekrar kurup hatırlayın derim neyse bende bu kadar biraz ipin ucunu kaçırdım galiba ve destan yazdım kusura bakmayın. İyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!