Brothers in Arms: Road to Hill 30 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Kasım 2014 Çarşamba

Brothers in Arms: Road to Hill 30 inceleme (ps2 nostalji)



Ubisoft’un dağıtımcılığını üstlendiği gearbox software’in piyasaya 2005 yılında sürdüğü fps oyunu olan brothers in arms road to hill 30 oyununu inceleyeceğiz.

İkinci dünya savaşı oyunlarından olan ve çok ses getiren yapımlardan biri olan brothers in arms kendini kısa sürede kabul ettirip, oyun dünyasında klasikler arasına girmeyi başarmıştır. Bu oyunumuz gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak kurgulanmıştır. Oyunda yönettiğimiz karakterin adı sgt.baker adında bir asker, onun gözünden o zaman zarfında yaşananları oyun da olsa görme şansımız oluyor. Tabii ki hepsi bire bir gerçek değildir.

 İlk başta oyunumuz çok ilginç bir turla başlıyor. Sgt. Baker ve adamları köşeye sıkışmışlar direniyorlarken bir anda alman tankının saldırısına uğruyorlar. Ve sgt.baker  bir anda patlamayla bayılıyor. Size şu kadarını söyleyebilirim ki oyunun başı aslında sonu lakin sonda devamı da var, oynadığınızda bunu göreceksiniz. Oyunumuzda emrimizde olan askerlerimiz var. İstediğiniz yere adamlarınızı bir işaretle konuşlandırabiliyorsunuz.

Ateş ettirebiliyorsunuz.  Ve ya koş adama dal diye emir de verebiliyorsunuz. Tekrar yanınıza çağırabilirsiniz. Ayrıca koruma ateşi de açtırabilirsiniz, bunların hepsini yön tuşlarıyla yapabilirsiniz. Yine select tuşuna bastığınızda kendinizin, adamlarınızın ayrıca düşman askerlerinin kuş bakışı konumlarına bakarak öğrenebilirsiniz. On sekiz dolu dolu mükemmel tur oynayabiliyoruz.

Grafik bakımından oldukça başarılı bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Hikâye gerçek bir alıntı olduğu için müthiş, müzikler fena değil, hasar modellemeleri pek hoşuma gitmedi, çevre modellemeleri iyi, karakter modellemeleri de güzel. Yapay zekâya değinmek gerekirse oyunun bazen sizi sıkacak yönlerinden olan sniper savaşı var. Düşmanlar hiç siperlerden çıkmıyor, eğer ben siperimden çıkarım bütün düşmanları hallederim diyorsanız yandınız, zira siz hemen hallediyorlar.

Adamlarınıza emir verebildiğiniz için onları doğru yönlendirip düşmanları uygulayacağınız doğru taktiğinizle siperlerden halletmelisiniz. Oynanabilirlik önceden de yazdığım gibi sıkıldığınız turlar olabilir. Bazen ateş edip öldüğünü sandığınız düşmanlar ölmemiş olabilir. Ama biraz sabredip iyi emir verebilirseniz emin olun çok eğleneceksiniz.

Çeşitlilik konusunda şunları söyleyebilirim silahlar ve modellemeleri güzel araç kullanımı biraz kıt, ben o zamana ait değişik araç ve ya tank kullanmayı isterdim. Tank kullanımı var fakat adamımız sadece tankın üstüne çıkıyor ve sadece komuta edebiliyoruz. Yani tankın içine girmiyor. Neden tank kullanılmıyor da poposunu dışına koyuyor anlamadım, zaten dışına oturarak açık hedef oluyorsunuz.

Oyunda turlardaki zorluk seviyesine göre geçtiğiniz takdirde extralarda açabiliyorsunuz. Son sözümü söylemem gerekirse, brother in arms örneğin bir c.o.d big red one değil bence ama yine de kendini kabul ettirip Pazar sahibi olmayı başarmıştır. Fakat ikinci oyunda yenilik yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Fps ikinci dünya savaşı oyunlarından vazgeçemem diyorsanız, b.i.a road to hill 30 tam size göre. İyi oyunlar.       







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!