Obscure inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

20 Ekim 2014 Pazartesi

Obscure inceleme (ps2 nostalji)



Hydravision firmasının dağıtımcılığını üstlendiği, mc2 ve microids stüdyolarının ortak yapımı olan, 2004 yılında piyasaya çıkan obscure oyununu inceleyeceğiz.

Korku oyunu çoğumuzun vazgeçilmezlerindendir. Filmleride tabii ki, herkesin bildiği öne çıkan kült yapımlar vardır.  Bugünkü oyunumuz obscure ise çok öne çıkan korku oyunlarından olmamıştır, fakat yine de kendine hayran bırakan fan fan kitlesi oluşturmayı başarmıştır. Oyunumuz bir grup okul gençlerinin başına gelen tuhaf olayları anlatıyor. Bu tuhaflıklar karakterlerimizden olan kenny’ le başlıyor. Basket antrenmanından sona kalıyor.

Daha sonra telefonu çalıyor, telefonuyla konuşurken farkında olmadan çantası çalınıyor ve kenny hırsızın peşine düşüyor. Böylece kendimizi amansız bir kovalamacanın içinde buluyoruz. Sonra depo görünümlü tenha bir yere geliyoruz. Burada garip sesler duyuyoruz ve lamba ile tabanca buluyoruz, birde bant bunları birleştirerek lambayı silahın üstüne monte ediyoruz. Daha seslerin geldiği yere merdivenlerden iniyoruz ve olağan dışı bir şeyle karşılaşıyoruz.

 Önümüze çıkan karaltıdan oluşan bir set çıkıyor, bu seti silahımızdaki lambayı flaş gibi kullanarak yok ediyoruz. Yani karaltı ışıkla yok edilebiliyor. Daha sonra içeride hücre bir yerde tanımadık biriyle karşılaşıyoruz ve beraber hareket ediyoruz. Fakat geriye dönüşte karşımıza karaltıyla beraber gelen çok çirkin yaratıklar saldırıyor ve sonrası belli değil. İşte oyunumuz böylece başlamış oluyor.

Ve diğer karakterlerimiz böylece devreye giriyor kenny için endişeleniyorlar ona ne olduğunu bulmak için okulda kalıyorlar, oyunda başta iki güzel kız, shannon ve ashley ayrıca josh diye birde erkek karakterimiz Var. Bunlardan sadece ikisini yönetebiliyoruz.  Sonradan iki karakter daha ekleniyor, karakterlerin kendine göre yetenekleri var, select menüsüne girdiğinizde karakterlerinizin özelliklerini görebilirsiniz. Ayrıca çok ayrıntılı haritada size yardımcı olacaktır.

 Bir de oyunla ilgili bulduğunuz ipuçlarına yine buradan bakabilirsiniz. Yön tuşlarıyla yanınızdaki karaktere emir verebiliyorsunuz, mesela stay here (burada kal), follow me(beni izle), help me (yardım et) gibi. İstersek iki kişide oynayabiliyoruz. Böylece yaratıklara karşı daha etkili olabilirsiniz. İlk başta silahınız yok diyebilirim, sadece beyzbol sopamız var, oda bir tane ama ilerledikçe daha çok sopamız ve tabancamız olabiliyor.

yaratıkları yok ederken dikkat edin derim zira önlerindeki karaltıyı yok etmeden ateş etmeyin, çünkü karaltı onların kalkanı, önceden de bahsettiğim lambanızın flaşıyla gölgeyi yok edebilirsiniz. Yalnız kaydetme pek hoşuma gitmedi zira bulduğunuz CD’lerle kayıt yapabiliyorsunuz. Yani elinizde yoksa kayıt yapamıyorsunuz.

Sonuç olarak grafik bakımından oldukça etkileyici bir oyun diyebilirim. Hikâye biraz basit gibi gelebilir ama ilerledikçe hoşunuza gidecektir. Müzikler çok çeşitli değil ama yine de fena değiller. Bonus’ da müzikleri açıp dinleyebilirsiniz. Ama yine de oyunun atmosferine oturan müzikler var diyebilirim. Çevre modellemeleri çok güzel, karanlıkta gezdiğiniz ormandaki ağaçların modellemeleri ve yansımaları oldukça başarılı buldum.

 Bu çoğu oyunda göremediğimiz bir başarı bence. Yapay zekâ için şöyle diyebilirim, eğer tek kişi oynuyorsanız yanınızdaki karakter size yakın hareketler yapıp size yardımcı oluyor. Ama yine de iki kişi oynamanızı tavsiye ederim. Oynanabilirlik kolay değil fakat easy’de oynarsanız ve iki kişi oynarsanız zorlanmazsınız.

Bir de kamera açıları belki sizi zorlayabilir, ama resident evil 3 ve silent hill oyunlarını oynadıysanız, kamera açılarından muhtemelen şikâyet etmezsiniz. Eğer oyunu normal ve ya hard’da bitirirseniz bonus menüde extra şeyler açabiliyorsunuz. Örnek: karakter kostümleri ve bir iki tane yeni silah diyebiliriz. Evet, korku oyunu seviyorsanız değişik tarzda, arkadaşınızla oynamak isteyebileceğiniz obscure size çok iyi bir alternatif olacaktır, iyi oyunlar.  






                      



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!