Resident Evil 6 inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Eylül 2014 Salı

Resident Evil 6 inceleme (pc)



Capcom firmasının fenomen yapımlarından hatta oyun dünyasının başı çekenlerinden olan serinin en son oyunu  resident evil 6 azda olsa yenilikleriyle biz oyun meraklılarını tatmin etmeyi başardı bu oyunda yine salgın büyük boyutlara ulaşmıştır, ve çinde geçmektedir. Etkileyici ve bir o kadar gizemli bir açılışla oyunumuz başlıyor.

 Bu oyunumuzda önceki oyunlardaki gibi tek karakter yönetmiyoruz. Aslında ayrı ayrı dört senaryo var diyebiliriz. Ve partnerli oynayabiliyoruz leonla helena adında başka bir ajanla oynarken chris ile piers diğer bir senaryoda ise önceki oyunlardan tanıdığımız Albert wesker’in oğlu jake ile sherry adında bir kızı yönetebiliyoruz sherry’i resident evil 4 oynayanlar hemen hatırlayacaklardır. Sadece ada yine eski oyunlardan tanıdığımız bir karakter tek başına yönetebiliyoruz. Hikâyenin en önemli karakterlerinden biri yani başrol diyebileceğimiz kişi demin bahsettiğim jake oyunun kilit isimlerindendir onun kanı virüsü yok etmek için çok önemli rol oynamaktadır bu nasıl olur diye soracaksınız artık onuda oyunda görürsünüz ben fazla detaylara girip uzatmak istemiyorum.

 Bu oyunumuzda birçok kullanabileceğimiz değişik türden silahlarımız mevcut silahlarınızı daha güçlendirmek ve daha fazla kullanmak istiyorsanız Turlardaki elde ettiğiniz deneyim puanlarıyla geliştirebiliyorsunuz ayrıca silah haricinde dövüş atraksiyonları da bolca mevcut, bunun yanı sıra yine eski oyunlardan bildiğimiz tepki tıklamaları ben böyle tasvir ediyorum aralarda bazen tuşlara bastırıyor ya onlardan ‘da bolca mevcut, birde yeni olan kayma, koşma kaçma gibi değişik şeyler bu oyunumuzda bol bol karşımıza çıkıyor. Eski oyunlarda olmayan yenilik ise araç kullanımı motosiklet, helikopter, kar motoru, jip, jet gibi değişik vasıtalar kullanabiliyoruz.

 Bu oyundaki yaratıklar ise öyle yenilir yutulur cinsten değil bayağı zorlayıcı ve çeşitli artık iş çığırından çıkmış sadece salak salak yürüyen ahmak zombiler yok devamlı peşinizde ve silah kullanan daha gelişmiş yaratıklar var tabii ki virüs zamanla geçirdiği mutasyonla güçlendi ve en ulaşılmaz seviyeye geldi.hele hele bazı ‘’nemesis’’ tarzı evet yanlış okumadınız ‘’nemesis’’  gibi bizi zorlayan turların başlarında kaçmak zorunda kaldığımız sonlarında savaşıp yok etmek zorunda kaldığımız bazı boss niteliğinde baba yaratıklar var.

 mesela jake ve sherry’nin senaryosunda gelen ustanak adındaki çam yarması oyunun sonuna kadar yakamızdan düşmüyor görünüşü bile insanın içine korku salmaya yeterli olur bence neyse grafik bakımından oldukça kaliteli olan oyunumuz hikaye bakımından bize çok bir şey veremiyor olsa ‘da oynamadan edemeyeceğimiz bir oyun ne yapıp edip oynuyoruz. Dördüncü oyunla beraber değişime uğrayan ve devam eden yozlaşmış hikâyemiz artık nereye kadar gider biz bilemeyiz.

Müzik ve sesler fena değil çevre karakter ve silah modellemeleri güzel hasar modellemeleri ise bazen yıkılan yerler oluyor kısmen tabii ki ama her zaman olduğunu söyleyemeyeceğim. Yapay zekâ ise demin yazımda bahsettiğim gibi çok iyi eğer normalde veya zorda oynarsanız vay halinize derim çeşitlilik bakımından önceki oyunlara göre daha geliştirdikleri bir gerçek örneğin araç kullanımı gibi bakalım bundan sonraki oyunlarda bizi ne tür yenilikler bekliyor olacak oyunda yine önceki oyunlardaki gibi extralarda mevcut oyun içindeki kaliteli özetleri izleyebiliyorsunuz. Evet, resident evil ne olursa olsun oynamadan edemeyeceğimiz bir oyun bundan sonrada bu böyle olacak yeni oyunlarını hep sabırsızlıkla bekliyor olacağız iyi oyunlar.   











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!