Phantsy Star Universe Ambition of the İlluminus inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

16 Eylül 2014 Salı

Phantsy Star Universe Ambition of the İlluminus inceleme (ps2 nostalji)



Sega firmasının 2006 yılında piyasaya sürdüğü phantasy star universe oyununun devamı gibi gözü küpte aslında devamı olmayan sanki bir ara oyunmuş gibi gözüken ambition of the illuminus oyununu inceleyeceğiz.

 ilk oyunumuzda bilenler bilir şans eseri gardiyan olan etham bizim ana karakterimizdi, bu oyunda ise aynı şey geçerli değil zira kendi karakterinizi yapıp onunla oynuyorsunuz. fakat oyunda ethan var ama ilk oyundaki gibi başka karakter alma yok ne yazık ki yine ilk oyunda belli bir zaman sonra kendi karakterinizi yapabildiğiniz bir mod açılıyordu, burada karakterimizi geliştirebiliyorduk. ben pek önemsememiştim açık söyleyeyim lakin ikinci oyunda ise eğer ilk oyunda karakter yapıp ’da iyi level atlattıysanız ikinci oyunda datasını geçirip bu oyunda karakteriniz olduğu yerden devam edebilirsiniz.

 gelelim hikayemize bu oyunda ilkinde olmayan yeni bir karakterimiz var adı leia sizde tabi ’ki çıraksınız ve devamlı yanında geziyorsunuz yine ilk oyundan hatırladığımız gezegenleri istila eden tuhaf yaratıklarla cebelleşiyoruz bu oyun ilk oyunda ’ki sistemle aynı pek yenilik yok diyebiliriz. ilk oyunun yazısını okuyanlar beni anlayacaklardır hele bir de oyunu oynadılarsa ama yine de ilk oyunun tadını alamadım daha oynamak isterim diyenlere iyi bir alternatif olabilir.

 grafikler ilk oyundakiyle aynı tabi ki önceki yazımda ’da belirttiğim çok bariz bir hata vardı. Oyunda gezegendeki insanlara yanaştığımızda insanlar tuhaf şekilde yok oluyorlardı bu oyunda da pek bir şey değişmemiş gibi gözüküyor umarım bunda sonra ki oyunlarda bu hata düzeltilir hikâyesi ilk oyuna nazaran daha baştan sağmaymış gibi geldi.

 ayrıca ilk oyuna göre daha kısa bu oyun, müzik ve seslere söyleyecek lafım yok zira onlarda aynı belki soracaksınız bu oyunu almak için en önemli sebep ne diye söyleyeyim diğer rpg oyunlarındaki gibi karakterimizi alıyoruz turlarda savaşıp level atlıyoruz güçlü silahlar alıp kaliteli zırhlar alıyoruz ve ıvır zıvır sürekli bir devir daim şeklinde ilerliyor sizde şu turu geçeceğim bu silahı almalıyım ama para lazım şu zırhı alıp güçlenmeliyim derken bir bakmışsınız zaman su gibi akıp gitmiş nerden mi biliyorum kendimden evet p.s.u ambition of the illuminus çok üst seviye oyun olmayabilir ama yine de sizin rpg ihtiyacını karşılayacağını ve eğlenceli vakit geçireceğinizi tahmin ediyorum iyi oyunlar.




                

   


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!