P.O.W.: Prisoners of War inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

19 Ekim 2016 Çarşamba

P.O.W.: Prisoners of War inceleme (retro arcade game)

Evet, arkadaşlar tekrardan bir Retro arcade inceleme makalesi ile karşınızdayım. Adeta oyun incelemesi yaptığım videolardaki gibi bir girizgâh oldu ama hiç böyle bir açılış yaptığımı hatırlamıyorum. Neyse bugün yine çok ama çok eskilere götüreceğim sizi. Yıl 1988 kare kare oyunların zirvede olduğu oyun severlerin çılgınlar gibi saatlerce durmadan, bıkmak usanmak nedir bilmeden oynadığı birçok oyundan biri olan hala popülerliğini yitirmemiş oyun yapımcısı stüdyolarından biri olan SNK’nın piyasaya sürdüğü P.O.W Prisoners of War’ın incelemesini yapacağız bugün.

Oyunumuzda esir düşmüş olan bir askeri 2 kişi oynarsanız askerin düşman kampından firar edişlerini yaşıyoruz. Bu kaçış esnasında onları düşmanlarla savaşırken bizim idaremiz veya yardımımız sayesinde özgürlüklerine kavuşturmaya çalışıyoruz. Oyunu mame emülatöründe oynayabilirsiniz arkadaşlar. Eğer gamepad’iniz varsa çoğu arcade oyunu oynayabildiğiniz gibi bu oyunu da oynayabilirsiniz. 2 kişi oynamak isterseniz yine oynayabilirsiniz, hatta çok daha iyi olur zira bu tarz oyunlarda hep arkanızı kollayacak biri olması lazım. Oyunda silahtan çok yumruklarımızı konuşturuyoruz ara sıra bulduğumuz silahlarla kısa vadeli olsa da düşman askerlerini bertaraf edebiliyorsunuz.

Oyunda tur sonlarında çoğu arcade oyunda olduğu gibi boss savaşı yapılmıyor arkadaşlar. Zaten oyun pek uzun da değil bana diğer oyunlara nazaran daha kısaymış gibi geldi. Tabii bu oyunları oynarken en rahat olduğumuz durum ise emülatör olduğu için sonsuz kredimizin olması. Yani atari salonu olarak düşünürsek sonsuz jetonumuz var elimizde öyle düşünün. Oyunu diğer bu emülatördeki oyunlar gibi bırakmak istediğiniz yerde save yapıp çıkabilirsiniz. Eskiden atari salonunda veya evde sega filan oynarken böyle bir şey yapabiliyor muyduk? Tabii ki hayır. Atari salonunda birkaç jetonumuz olurdu ve her nedense onu aynı oyunu bitirmek için kullanmazdık. Evdeki konsollarımızda ise o zamanlar kayıt yapamıyorduk. Ben çoğu oyunu geçmek için saatlerce konsollarımı hatta bazen gün boyu açık bıraktığımı hatırlıyorum. İyi oyunlar.


P.O.W.: Prisoners of War P.O.W.: Prisoners of War



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!