MilitAnt ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

25 Temmuz 2016 Pazartesi

MilitAnt ön inceleme (pc)

Merhaba oyun sever dostlar bugün en çok sevdiğim ve devamlı youtube kanalımda ve blog sayfamda gördüğünüz hep destek verdiğim, bağımsız oyun yapımcısı stüdyolarından biri olan Xibalba’nın piyasaya çıkardığı side scrolling, platform aksiyon oyunu olan ve belki de en önemlisi Türkçe dil desteği olan ( sadece arayüz ve alt yazılar) Militant adındaki aksiyon oyununun ön incelemesini yapacağız.

Oyunda savaşçı bir karıncayı yönetiyoruz arkadaşlar. Yönettiğimiz karıncayı yaşadığı yuvalarını yok etmeye çalışan termitler, arılar ve diğer düşman böceklerine karşın verdiğimiz bir savaşı konu alan oyunumuzda savaşçı karıncamızın kullandığı dörtlü silahlar ile önümüze çıkan düşmanları bertaraf edebiliyoruz. Bu silahlarla ateş ederken dikkat edin zira silahlar çok çabuk ısınıyor mümkün mertebe aralıklarla seyrek bir şekilde ateş etmeye çalışın, ayrıca ısındığı zaman diğer iki silaha geçerekte saldırılarınıza devam edebilirsiniz.

Oyuna girdiğinizde herhangi bir training filan yapılmıyor ama size kullanmanız gereken tuşlar tek tek gösteriliyor. Zaten çok zor değil hemen eliniz alışacaktır. Oyuna girmeden önce size iki seçenek sunuluyor derecelendirilmiş oyun ve derecelendirilmemiş oyun diye, sakın derecelendirilmiş oyunu seçmeyin arkadaşlar zira seçerseniz belli geri dönüş hakkınız oluyor bu hakkınız bittiğinde ise game over oluyor onun için derecelendirilmemiş oyunu seçin bu sayede sonsuz credits’iniz yani geri dönüş hakkınız olur.

Oyunu isterseniz gamepad ile oynayabilirsiniz. Ama klavye ile de rahatlıkla oynayabileceğiniz söyleyeyim zira hedefi Mouse ile istediğimiz yere getirebildiğimiz için düşmanları vurmak hiçte zor olmuyor. Militant 2 kişi oynanabiliyor mu bilmiyorum, ama oynanıyorsa harika olur bence çünkü tam o tarza hitap eden bir oyun bence. Böyle oyunları eski konsollarda ve atari salonlarında 2 kişi çok oynardık mesela. Eğer bu oyun 2 kişi de oynanmıyorsa çok büyük bir eksik bence, artık buna ileride oyunu bitirdikten sonra bakarız.

Oyunda ilerlemek kolay zira çok sık kontrol noktaları çıkıyor ve yine sıklıkla sağlık iyileştiriciler çıkıyor. Sadece sıkıntı olan şey düşman böceklerinin filan çok sıklıkla çıkması ve hakkınızı çarçabuk bitirebilmeleri. Bir de turların sonunda boss savaşı var anlaşılan ben sadece ön incelemede yaptığım boss savaşını görebildim. Çok zor ve sıkıcı yapmışlar zira size devamlı saldıran böceklerin yanı sıra bir de dev bir haşere ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Öldükten sonra tekrar geri geldiğinizde ise yaratığın hakkı full olarak savaşmak zorunda kalıyorsunuz. İşte işin sıkıcı tarafı da bu olmuş keşke hakkı kaldığı yerden devam etseydi daha iyi olurdu ve sıkmazdı bence.

Tabii savaşçı karıncamıza yapacağımız geliştirmeler sayesinde belki ileriki turlarda işimiz daha kolaylaşabilir. Bu geliştirmeleri turlarda bulduğumuz kristaller sayesinde yapabiliyoruz, karıncamızın dört silahını da çok kaliteli ve güçlü silahlarla güçlendirip düşmanlarımızı kolaylıkla yok edebiliriz gibi gözüküyor. İnşallah umduğum gibi olur ve yeni silahlar sayesinde boss böcekleri daha kolay öldürebiliriz. Artık gerisini de ileride oyun bitirdiğimizde detaylı bir inceleme ile noktayı koyarız. Denemek isteyenlere çok küçük boyutlu olmayan gamepad ile oynayabileceğiniz Türkçe arayüze ve alt yazıya sahip olan side scrolling, platform oyunu olan Militant’ı denemenizi tavsiye ederi. İyi oyunlar.


MilitAntMilitAnt



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!