The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

19 Mart 2016 Cumartesi

The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy ön inceleme

Yine benim en sevdiğim ve hiç vaz geçemediğim sık sık oynayıp sizlere incelemelerini sunduğum genelde diyaloglara dayalı bulmaca oyunu diye tabir ettiğim tıkla-ilerle, macera oyunlarından biri olan ve piyasaya yeni çıkan çizgi-roman kalitesinde grafiklere sahip  ‘’The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy’’un ön incelemesini yapacağız.

Dog mendonça denilen adam sanırım dedektif gibi bir şey daha doğrusu böyle metafizik türde olayları açığa kavuşturmaya çalışan hani hayalet, peri garip yaratıklar filan var ya onun gibi şeyleri inceleyen bir dedektif desek daha doğru olur sanırım. Bizim karakterimiz ise pizzaboy denilen karakter, dog mendonça’nın yardımcısı sanırım. Ellerine gelen bir işi çözmeye çalışırken başlarından geçen tuhaf olaylar silsilesini hep beraber görerek oynayacağız. Yine diğer tıkla ilerle oyunlarındaki gibi faremiz ile tıklama yöntemiyle karakterimizi yönlendirebiliyoruz. Belli objelere tıklayarak tanıyabiliyor ayrıca bazılarını alabiliyoruz. Bunun yanı sıra bazı objeleri birleştirerek oyunu ilerletip bulmacaları çözebiliyoruz.

Bol bol diyalogda yaptığımız oyunumuz da eğer sıkılırsanız Mouse tıklayarak hızlı bir şekilde geçebilirsiniz. Bir de benim sık sık her yazıda altını çizdiğim ve devamlı vurguladığım bir diğer özellik ise bazı oyunlarda gördüğüm ve bu tarz oyunları oynayanlara bayağı kolaylık sağlayan, bulunduğumuz mekândaki bir dünya obje varken bize sadece etkileşime geçebileceğimiz nesneleri gösteren bir tuş. Bu örneği ilk secret files’ta görmüştüm girdiğiniz mekânda ‘’search scene’’e bastığınızda size alabileceğiniz veya etkileşime geçeceğiniz nesneleri gösteriyordu. Bu da işimizi kolaylaştırıp bizi sinir etmekten kurtarıyordu. Ama ne yazık ki bu oyunda öyle bir tuş yok. Onun için her girdiğiniz mekânı dikkatlice tarayın derim. Zira kaçırdığınız bir küçük obje yüzünden saatlerce takılıp sıkılabilirsiniz.

Oyunun Türkçe desteği yok ama ileri de Türkçe yaması çıkar mı bilmem zira bu tarz oyunları oynamak için orta derecede olsa İngilizce bilmek gerekiyor. Ayrıca benim tavsiyem yine bu tarz oyunları oynamak için bulmaca sever olmanızda fayda var. Çünkü bu oyunların genelinde bol bulmaca olur. Bulmaca, diyalog filan demişken bu tarz tıkla-iler oyunlarını oynayacaklardaki belki de bulunması gereken en önemli özellik ‘’sabır’’ olmalı. Zira bazı uzun diyaloglar veya zor bulmacalar sizi çileden çıkarabilir onun için sabırlı olmalısınız. Neyse sonuç olarak eğlenceli bir tıkla-ilerle, macera oyunu görmek istiyorsanız, (ayrıca boyutu çok küçük arkadaşlar onu da hatırlatmadan geçmeyeyim.) ‘’The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy’’u sizlere tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!