Dead Effect 2 (early access) erken erişim ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

8 Mart 2016 Salı

Dead Effect 2 (early access) erken erişim ön inceleme (pc)

Fps oyun kavramı yıllardır bildiğimiz bir kavram. Açılımı first person shooter olan bu tarz oyunlarda karakterimizin bakış açısı ile oynayabiliyoruz. Ve kullandığı silahları sadece görebiliyoruz. Bu tarz oyunların zevki bir başka oluyor tabii ama bazı oyunlarda özellikle korku oyunlarında büyük sıkıntılar doğurabiliyor. Neden mi? Arkanızı göremediğiniz için sürekli arkanızı kollamanız gerekiyor ve devamlı acaba arkadan bana bir şey saldırır mı? Diye düşündüğünüz de çok oluyor.

İşte bugün de fps olarak oynayabileceğimiz ve arkamızı kollamamız gereken içinde çeşitli türleri bir arada bulunduran, fps, korku, aksiyon, rpg, bilim-kurgu içeren ve erken erişim de karşımıza çıkan ilk oyunuyla oldukça beğenilen ‘’ Dead effect 2’’nin ön incelemesini yapacağız. İlk oyunuyla android ve ios işletim sisteminde gördüğümüz dead effect sonradan pc’ye gelmişti. Oldukça başarılı bir oyunun ardından 2.oyun kaçınılmaz olmuştu. Yine ilk olarak mobil platformlara çıkan oyun sonunda pc’ye erken erişimde çıktı. Yine bu oyunda kaldığı yerden devam eden bir hikâyemiz var. Ben ilk oyunu daha oynamadım ama 2. Oyunun başından sanki bunu algıladım diyebilirim.

Bu oyunda başlamadan bize 3 değişik karakter sunuluyor. Teki iri yarı ağır makineli kullanan bir asker. Diğeri bayan bir savaşçı, bir diğer asker ise sadece elinde kılıçları olan bir samuray veya Ninja herhalde. Yine ilk oyundaki gibi geliştirmeler yapabiliyoruz. Karakterlerimize değişik güçler ve yetenekler alabiliyoruz. Ayrıca ilk oyundaki gibi çok sağlam birçok kaliteli silahı da alarak kullanabilme imkânımız var. Bana hem ismiyle hem de yazılışıyla dead space’i hatırlatan bir oyun oldu aslında. Artı uzayda bir gemide olması ve zombi gibi ve değişik yaratıkları yok etmemizle beraber bu inancım daha da arttı. Yani dead effect’e dead space’in fps oyunu desek yeridir diyebilirim.

İlk oyunu oynamadığım için 2. Oyunla mukayese edemeyeceğim ama grafik bakımından çok kaliteli bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca hikayesi çok sürükleyiciye benziyor. Müzikleri ve ses efektleri bir fps,korku oyunu için oldukça güzel. Ama fps,korku’nun yanı sıra silahınız olduğu için bazı silahsız ilerlenen korlu oyunlarındaki gibi sıkılmayacaksınız. Zira bu oyunun içinde rpg, shooter yani önünüze geleni indireceğiniz ve bilim-kurguyu,aksiyonu bol bol yaşayabileceğiniz ende fps oyunlarından biri diyebilirim dead effect 2 için. Daha erken erişimde ama siz bilirsiniz biraz daha bekleyip hatalar giderildikten sonraki beta sürümünü bekleyebilirsiniz arkadaşlar. Ama her ne olursa olsun ‘’Dead effect 2’yi kesinlikle oynayın derim arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!