Fl337 Fleet (early access) erken erişim ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

21 Kasım 2015 Cumartesi

Fl337 Fleet (early access) erken erişim ön inceleme

Bugün yine bağımsız bir geliştirici olan kurt lorey’in early Access (erken erişim) olarak piyasaya çıkardığı shank,metal slug tarzı 2 boyutlu diye tabir ettiğimiz oyunlardan biri olan fl337 fleet oyununun ön incelemesini yapacağız.

Öncelikle oyunumuzun boyutu çok küçük arkadaşlar ve yazımın başında da belirttiğim gibi daha yapım aşamasında. Yani daha alfa diyebiliriz. Fl337 fleet ne demek oluyor bilmiyorum fakat oyunun başında veya içinde de herhangi bir özet veya tanıtım amaçlı bir yazı filan geçmiyor. Hikâyenin de ne olduğu meçhul.

Adeta 90’lı yıllardaki arcade Retro oyunlar gibi oyunun ne olduğunu önemsemeden karakterimizi seçip dalıyoruz oyuna. Oyunda 3 seçilebilen karakter mevcut, eğer iki kişi oynamak işitiyorsanız gamepadiniz varsa rahatlıkla oynayabilirsiniz. Karakterlerimiz ise korsan kılıklı üç tipten oluşuyor, biri bayan olmak üzere.

Clif,jeff ve jess,bu üç karakterden istediğinizi seçtikten sonra oyuna başlıyoruz. Oyunun her şeyi çok sade ve basit olduğu gibi oynanış ve dövüş mekanikleri de çok havadan. Sadece bir tuşa basıp düşmanlarınızı halledebiliyorken diğer tuşla belli bir miktar olan kurşununuz sayesinde ateş edebiliyorsunuz. Sağlığınız azaldığında ise sağdan soldan bulduğunuz biftek veya içki şişesi ile limitinizi çoğaltabilirsiniz.

Karakterlerin biraz ufak olduğunu söyleyebilirim ayrıca bana yürüyüşleri ve dövüş hareketleri South park’ı hatırlattı. Arka plan grafikleri genelde bu tarz oyunlarda çok kaliteli özenerek yapılırken bu oyunda baştan sağma yapılmış gibi, ama unutmamak gerekir ki daha erken erişimde umarım bu oyuna yapımcısı hikâye ekler ve diğer eksikleri giderir.

Oyunda silah çeşitliliği filan yok elinizde ne varsa onu kullanıyorsunuz. Ayrıca düşmanlarınıza combo filan çekemiyorsunuz. Bazı sayılar çıkıyor ama onların ne olduğunu tam anlayamadım. Oyunda level atlama sistemi var ve karakterlerinize verilen puanlar sayesinde yeteneklerinizi geliştirerek oyuna devam edebiliyorsunuz.

Her turda değişik düşmanlarla savaşıyoruz ama neden olduğunuz bilmiyoruz. Her şeye tamam da neden devamlı düşmanlarımızla bir gemi de savaşıyoruz ben bir türlü buna bir anlam veremedim. Oyun mekan olarak ta çok zayıf, keşke her tur için ayır mekanlar modelleseler daha iyi olurdu bence. Mesela yazımın başında shank ve metal slug oyunlarına benzer olduğunu yazdım yazdım ama sadece 2 boyutlu olması nedeni ile yani yandan göstermesi ve shank’taki gibi kanlı filan olduğu için. Fakat çoğu bakımdan bu iki oyunun çok çok gerisinde olduğunu söyleyebilirim. Bu oyun onların gölgesi bile olamaz.

Ama yine de arcade tarzı küçük boyutlu fakat saman gibi kuru kuru arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir oyun arıyorsanız fl337 fleet tam size göre derim. Ama ben yine de sizlere oyunun beta versiyonunu beklemenizi tavsiye ederim. O zamana kadar birçok yenilikler ve güncellemeler gelecektir zira oyun daha geliştirme aşamasında. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!