Sunset Riders inceleme ( retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Ekim 2015 Çarşamba

Sunset Riders inceleme ( retro arcade game)

Bir varmış bir yokmuş diye yazıma masal gibi başlayayım dedim, zira bugünkü inceleyeceğimiz oyun bundan yıllar yıllar evvel çıkmış gerek atari salonlarında gerek diğer oyun konsollarında oynayabildiğimiz çok eğlenceli ve arkadaşlarımızla 4 kişiye kadar oynayabildiğimiz neredeyse unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biri olan harika bir Retro arcade yapım ‘’sunset riders’’.

Bundan 24 yıl önce piyasaya çıkmış olan bu oyunu dev oyun stüdyolarından biri olan ve hala günümüzde tutunmayı başarabilen konami firması bu kovboy oyununu çıkarmıştı. Tek kişi oynayabildiğimiz oyunu istersek 4 kişiye kadar oynamak mümkündü. Oyuna girdiğimizde 4 karakterden istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Bunlar steve, billy, bob ve cormano. Steve ve billy tabanca kullanmada usta iken bob ve cormano tüfek ve benzeri silahları ustalıkla kullanabiliyor. Benim tavsiyem bob veya cormano kullanın derim zira onlar tüfek kullandıkları için saçma ile düşmanları hemen yok edebilyorlar. Oyuna girdiğimizde ise karşımıza gelen düşmanlarımızı tek tek haklarken bazı bölümlerdeki barlara girmeyi unutmayın bu sayede daha güçleniyorsunuz.

Ayrıca sizin atış gücünüzü arttıran şerif madalyonlarını da alın. Böylece daha çok düşmanı haklayabilirsiniz. Yine size atılan dinamitleri call of duty’deki gibi gerisin geri gönderebilirsiniz. Bunun yanı sıra karşıdan gelen öküz sürüsüne ezilmemek için üstlerine atlayarak ezilmekten de kurtulabiliyorsunuz.

Turlar arasında çoğu arcade oyunda olan bonus turlar mevcut. Fps olarak karşımıza çıkan kovboyların yerlerini hızlı bir şekilde tutturup vurmalısınız. İleriki turlarda ise at binerek oynadığımız bazı bölümlerde geliyor. Atsız kovboy mu olur? Dediğinizi duyar gibiyim. Bir de çoğu arcade oyuna göre daha uzun ve eğlendirici diyebilirim.

Merak eden arkadaşlar veya bilmeyenler için tekrar hatırlatmalar yapayım. Oyunu mame emületöründe oynadım. İsterseniz gamepad ile de oynayabilirsiniz. Büyük ekran tv’niz varsa tam ekran da yapabiliyorsunuz. Eğer oyunu kaydetmek isterseniz de shift tuşuna basılı tutarken f7’ye bastığınızda istediğiniz bir rakama basarak kayıt yapabilirsiniz. Yine başlamak için f7’ye basıp hangi rakama kaydettiyseniz o rakama basıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.


Geçenlerde call of juarez oynarken aslında aklıma gelmişti bu oyun ve hangi Retro oyunun incelemesini yapayım derken sunset riders’ı yapayım diye karar vermiştim. Konami gibi büyük bir firma neden yeni bir oyununu çıkarmadı acaba veya remastered olarak tekrar satışa sunmuyorlar çok ilginç. Neyse eğlenceli ve 4 kişiye kadar pc’de oynayabileceğiniz (4 kişiliği denemedim, oluyor mu kesin bilmiyorum ama imkânı olanlar pc’ye 4 kol takıp deneyebilirler.) mükemmel bir Retro arcade oyunu olan ‘’sunset riders’’ı sizlere tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!