Kings of Kung Fu ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Temmuz 2015 Perşembe

Kings of Kung Fu ön inceleme



aranızda atari salonuna gidip karşılıklı dövüş oyunlarından oynayan kaç kişi vardır bilemem tabii ama ben o şanslı insanlardan biriyim. Hemen hemen bütün efsane arcade dövüş oyunlarını oynadım veya gördüm. Genelde tek oynayıp oyun bitirmek istesek te illa ki inatla birisi jeton atıp karşımıza gelirdi ve o andan itibaren bütün oyun keyfimiz kaçardı. He eğer o oyunda çok ustaysanız hiç korkmanıza gerek yok tabii ki.

Bugün de ön incelemesini yapacağımız oyun bana eski atari salonlarında oynadığım arcade dövüş oyunlarını hatırlattığı için böyle bir girizgâh yapayım dedim. Gelelim oyunumuza ‘’kings of kung fu’’ adından da anlaşılacağı üzere kung fu’nun krallarının olduğu bir oyun.

Çok basit bir menüye sahip olan oyunumuzda ilk yapmanız gereken genelde dövüş oyunlarında yapmamız gereken dövüşçüleri tanımak ve hareketlerini öğrenmek, bunun için practice moda girip istediğiniz karakteri alıp hareketlerini çalışıp öğrenebilirsiniz. Oyunumuz da 14 karakter bulunmakta, ayrıca birçok değişik saha da mevcut.

Karakterlere biraz değinecek olursak eski yeni bildiğimiz dövüşçülerin modellerini göreceksiniz, mesela Bruce Lee, Chuck norris, van damme, jackie chan, tony jaa, bolo yeung, jet li,ip man gibi. Fakat isimleri aynı değil sadece modelleri aynı hatta bir saha Bruce lee ve Chuck norris’in oynadığı ejderin dönüşü filminde ki roma’da dövüştükleri yerin aynısı. Pratikte command liste girip karakterlerin iyice serilerini öğrenin daha sonra canınız istediği zaman versus moda girip arkadaşlarınızla veya pc ile kapışabilirsiniz. Ayrıca pc’yi kendi haline bırakıp dövüşleri izleyebilirsiniz.

Arcade moda girdiğimizde ise diğer dövüş oyunlarından pekte fraklı olmayan özet yerine çizgi roman tarzı bir açılış yapılıyor ve akabinde dövüşe giriyoruz. Bu oyunda ki farkındalık nedir? Özel güç veya saldırı şekli var mıdır? Diye soracak olursanız şöyle cevap vereyim. Moratl kombat’taki gibi fatality veya bir şey fırlatma veya dondurma yok, Street fighter’daki gibi hadouken veya tekken’deki gibi ışıl ışıl bayağı can götüren özel saldırı şekilleri de ne yazık ki yok.

Sonuç olarak küçük boyutlu ve çok sistem gerektirmeyen, kalabalık arkadaş ortamında çok zevkli zaman geçirebileceğiniz size atari salonlarını hatırlatacak daha sade arcade, karşılıklı dövüş simülasyonu diyebiliriz. Bence denemeye değer arkadaşlar hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!