Farm Frenzy: Hurricane Season (mini game) inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Temmuz 2015 Salı

Farm Frenzy: Hurricane Season (mini game) inceleme



hepimiz canımız sıkıldığında nerede olursak olalım vakit geçirmek için ya cep telefonumuza ya da tabletimize sarılırız. Kimi zaman müzik dinleyerek vakit geçirmeye çalışırken kimi zamanda oyun oynayarak vakit geçirmeye çalışırız.

İşte bu bağlamda mobil cihazlarımız bizim için önemli yer tutuyor. Son yıllarda gelişen işletim sistemleri ve cep telefonu teknolojisi sayesinde kaliteli oyunları istediğimiz yerde rahatlıkla oynayabiliyoruz. İşte bu noktada bize oynayabileceğimiz zevkli bizi sıkmayacak ve nasıl zaman geçirdiğimizi anlamayacak oyunlar gerekiyor. Biz oyuncular bu tarz oyunlara mini oyun veya çerezlik oyun diyoruz. Bu tanımlamalar kesinlikle oyunları ve yapımcılarını küçümsemek amacıyla söylenen bir görüş değil.

Bu daha çok genelde düşük bütçeyle yapılan ve çok popüler olmayan oyun stüdyolarının yaptığı oyunlar olduğu için böyle bir tanımlama yapıyoruz. Neyse bugün inceleyeceğimiz oyun kendini kanıtlamış ve illa ki adını duymuş olduğunuzu düşündüğüm ‘’farm frenzy’nin’’ yeni oyun hurricane season. Yeni canlı grafikleri ve bir dünya turu ve bazı değişiklikleriyle karşımıza çıkıyor.

Oyunumuza ilk girdiğimizde kocaman bir harita karşımıza çıkıyor ve ilk başta basit ve kısa turlarla oyuna başlıyoruz. Yine eskisi gibi belli bir süre içinde turları tamamlamalısınız. Eğer sizden istenilen sürede oyunu tamamlarsanız altın ve gümüş kupalar kazanıyorsunuz. Ama çok dert etmeyin ben yavaş oynamak istiyorum strese gerek yok diyorsanız da sorun değil, zira her halükarda turları kupa almadan da geçseniz bir sonraki tur açılıyor.

Yine eski oyunlardan hatırlayacağımız geliştirmeler bu oyunumuzda da mevcut, turlardan kazındığınız puanlarla bu geliştirimleri açabilirsiniz. En başta zorunlu olan ve sizden istenilen geliştirmeleri yapmalısınız. Bir de sizin kullandığınız su kuyusu, araba, kiler deposu, kafes gibi geliştirmeleri yaparak oyunu daha rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

Bu oyunda tokens diye bir şey var onu da altın kupa aldığımızda bize veriliyor bir de rastgele turlarda önünüze çıkacak olan stickers (çıkartma) albümündeki seriyi tamamladığınızda size veriliyor. Peki, ne işe yarıyor bu tokens’lar diye soracaksanız şöyle söyleyeyim. Bize turlarda yardımcı olacak bonus itemleri kazanmamızı sağlıyor. Sol alt köşedeki makinede kazandığınız tokenslarla değişik bonuslar kazanabiliyorsunuz, ama x gelirse hava alıyorsunuz.

Bonuslara örnek verecek olursak, kamyonumuz için hızlı transport, otomatik çimleme, otomatik yabani hayvan yakalama, sizi bekletmeden hayvanlarınızın ve makinelerinizin size çabuk ürün vermesi için tek tık bonusu bir de yabani hayvanlardan korunma bonus itemleri var. Bu itemleri turda sol alt köşedeki menüyü açarak görebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir de awards (ödüller) var bunlarda turlarda toplamda yapmanız gereken şeyler sonucunda size verilen tokenslar oluyor.

Oyunda yine aynı hayvanlar var fakat yenilik olarak arı kovanı eklenmiş bir de ayı saldırısının yanı sıra gelincik eklemişler. Mesela bazı oyunlarda koyun olurdu bu oyunda yok ne yazık ki. Neyse turlarda ise yine sizden kek, cheescake, peynir filan gibi ürünler yapmanız isteniyor bu arada hava aracınızla ürünlerde kullanmak üzere karışımlar almak zorundasınız.


Grafik bakımından daha canlı ve yine oldukça eğlenceli bir oyunla karşımıza çıktı farm frenzy ama şu geliştirme işini bir türlü halledemediler. Bence ana menüde her şeyimizi geliştirdikten sonra bir de oyunun içinde geliştirme yapmamız çok saçma bence. Örnek ben kamyonu mu en son haline getirtmişim ama oyuna girdiğimde ne yazık ki ilk haliyle karşıma çıkıyor neden son haliyle değil. Neyse arkadaşlar el hızı zekâ çabukluğu ve biraz da doğru strateji gerektiren size hoş vakit geçirtebilecek olan bir mini oyun olan ‘’farm frenzy hurricane season’’ oyununu incelemeye çalıştım umarım beğenmişsinizdir. Hepinize iyi oyunlar. 





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!