D4: Dark Dreams Don’t Die ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

12 Haziran 2015 Cuma

D4: Dark Dreams Don’t Die ön inceleme



Son zamanlarda çıkan popüler oyunların yanı sıra düşük bütçeli ve bağımsız oyun stüdyolarının oyunları da tam gaz çıkmaya devam ediyor. Bugün inceleyeceğimiz oyunumuzda çok popüler olmayan zira deneysel tıkla-ilerle ve hikâyesiyle ön plana çıkan bir oyun diyebilirim.

Oyunumuzun hikâyesi çok ilginç ön inceleme olduğu tam manasıyla anlayamadım fakat yönettiğimiz karakterimiz bir polis ve anladığım kadarıyla elim bir kaza sonucu karısını kaybetmiş ve devamlı buhran içinde tuhaf hayaller görüp duruyor.

Oyunumuzun yönlendirmesi çok basit sadece Mouse ile bütün aksiyonları gerçekleştirebiliyoruz. Başta yazdığım gibi tıkla-ilerle oyunu oynuyor edasıyla ilerleyebiliyorsunuz. Yön tuşları bir işe yaramıyor, Mouse ile sağa sola döndürüp belirli objelere bakarak veya tanıtarak ilerleyebiliyoruz. Yürüme ise belli ayak izleri olan yerlere sadece gidebiliyoruz. Bize verilen belli bir süre var bu süre içinde diyalog yapabiliyoruz.

Aksiyon kısımları ise tamamıyla size telltales oyunlarını aratmayacak şekilde hazırlanmış diyebilirim. Eğer eğilecekseniz sizden Mouse’u hızlı bir şekilde aşağı kaydırmanız isteniyor. Bunu değişik kombinasyonlar olarak ta yapabiliyorsunuz. Vurma, tutma, atma veya yakalama gibi. Yine bir şeyleri açacak veya alacaksanız Mouse’u kullanarak yapıyorsunuz. Zaten ekranda size neye basacağınız gösteriliyor.

Yaptığınız eylemlere göre veya diyaloglara göre stamina’nız azalıyor, sizde çoğaltmak için bir şeyler içmelisiniz veya yemelisiniz. Karakteriniz Bazen duygu yoğunluğu yaşadığında ekran bulanıklaşıyor. Bazı itemler de satın alıp kullanabiliyoruz. Lakin tam olarak ne işe yaradıklarını bilmiyorum.

Sonuç olarak eğlenceli bir tıkla-ilerle macera oyunu oynamak istiyorsanız ve içinde bulunduğunuz gizemli hikâyeyi çözmek istiyorsanız ve telltales oyunlarına doyamadıysanız d4 dark dreams don’t die tam size göre diyebilirim. İyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!