Project Juctice (Rival Schools 2) inceleme (sega dreamcast nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

25 Nisan 2015 Cumartesi

Project Juctice (Rival Schools 2) inceleme (sega dreamcast nostalji)



aranızda kaç kişi atari salonlarına gitmiştir ve jeton alıp oyun oynamıştır tabii ki bilemem ama gidenler varsa kesinlikle bazı oyunları asla unutamamışlardır. Mesela karşılıklı dövüş oyunlarını unutabileceğinizi hiç düşünmüyorum, mortal kombat, Street fighter, tekken, king of fighters bu oyunlara örnek olarak verebiliriz.

Bugün çok eskilere gidip nostalji tatında incelemesini yapacağımız bu oyun diğer saydığım oyunlar kadar popüler olmasa da kaliteli bir dövüş oyunu olan Project juctice (rival schhols 2) normalde ilk oyunu playstation ‘a çıkmıştı bu oyun fakat daha sonradan ad değişikliğiyle beraber, o zaman playstation’a rakip olarak piyasaya sürülen sega dreamcast konsoluna özel olarak çıkarıldı.

Her dövüş oyununda olduğu gibi bu oyunda da ilk girdiğinizde pratik yapmanızı tavsiye ederim. Ama ondan da önce options’a girip tuş ayarlarını özel takım saldırılarınızı ve karakter saldırılarınızı ayarlayın derim. Bu sayede dövüşlerde tek tuşa basarak özel saldırılarınızı yapabilirsiniz.

İlk oyunda takımımıza iki kişi alabiliyorduk bu oyunda ise üç karakter alabiliyoruz. Yine ilk oyundaki gibi alttaki gücümüz dolduğunda istersek tekli istersek çiftli özel saldırı yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra gücümüzü maksimum doldurabilirsek üçlü özel takım saldırısı yapabiliyoruz. Tabii ki yeni karakterler var, mesela benim tenisçi küçük kız momo ve ağzı kapalı olan kızıl saçlı kız zaki benim favorilerim arasında. Fakat bütün karakterler açık değil, oyun bitirdikçe veya bazı senaryo gereği şeyleri yaptığınızda karakterleri açabilirsiniz.

Senaryo moduna girdiğinizde ise isterseniz arcade şekilde oynayabilirsiniz. Toplamda 7 senaryo var lakin çok uzun değil, 6 tur oynayarak oyunu bitirebiliyorsunuz. Bu açıdan senaryo modunun kısalığından dolayı pek tatminkâr olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yani okul senaryoları oynayacağımıza tek tek karakterlerle oyun bitirebilseydik çok daha harika bir oyun olabilirdi. Yanlış hatırlamıyorsam ilk oyunda karakter seçip senaryosunu oynuyorduk.

Neyse sonuç olarak eski olmasına rağmen çok kaliteli grafiklere sahip bir dövüş oyunu olduğunu düşünüyorum. Keşke capcom yeni bir oyununu çıkarsa bence günümüz grafikleriyle harika bir oyun olurdu bence. Hikâye ise önceden yazdığım gibi çok yetersiz kalmış hiç özenilmemiş gibi, aslında aralardaki çizgi-roman tarzı konuşmalar güzel olmuş ama ısındığınızı hissettiğiniz anda oyun bitiyor.

Müzik ve sesler bence çok kaliteli. En çok beğendiğim diğer özelliklerden bir tanesi ise karakter ve çevre modellemeleri, batsu’nun spor ayakkabıları birçoğu karakterin kostümü çok güzel modellenmiş. Çeşitlilik ise fena değil senaryo modunun yanı sıra league battle ve tournament battle modlarını oynayabilirsiniz. Arkadaşlarınızla veya kendi başınıza güzel bir karşılıklı dövüş oyunu sefası yapmak istiyorsanız Project juctice biçilmiş kaftan diyebilirim bu arada bilmeyen arkadaşlar varsa oyunu nulldc emülatörüyle sorunsuz bir şekilde oynadım eğer sizde oynayacaksanız internetten kolaylıkla bulup bu oyunu oynayabilirsiniz. İyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!