Belladonna ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Mart 2015 Perşembe

Belladonna ön inceleme



Macera oyunlarını severiz, oynarız evet ama daha çok popüler oyunların gölgesinde kalan yapımlar olmuşlardır genelde. Hele hele şimdi ön incelmesini yaptığımız türden olan tıkla-ilerle oyunuysa çoğunluk tarafından pek umursanmayan adları çabuk unutulan yapımların başında gelirler.

Belladonna da tuhaf bir hikâyeye sahip içinde aksiyon bulundurmayan, bol bulmacalarla bezeli klasik bir tıkla- ilerle oyunu zira karakterimizi yön tuşlarıyla değil imlecimizin tıklama hareketiyle ilerletebiliyoruz. Oyunumuzun başı çok ilginç tuhaf bir deney gibi gözüken frankeştayn tarzı karakterimizin uyanmasıyla başlıyor buradaki değişiklik ise yönettiğimiz karakterimizin bayan olması yani dişi frankeştayn dersek yanlış söylememiş oluruz. Karakterimiz uyandığında hiçbir şey hatırlamamaktadır bulunduğumuz laboratuvardan bir şekilde çıkıp kurtulmanın yollarını aramaktayız.

İşte oyunumuz böylece başlamış oluyor, daha önceden bu tarz oyunları oynayanlar zaten ne dediğimi anlayacaklardır. Sağa sola iyi bakarak bazı objeleri bir alarak diğer objelere kullanacaksınız. Bunun yanı sıra sizde bulunan objeleri birleştirerek bazı bulmacaları veya açmanız gereken kapıları veya başka şeyleri halledebileceksiniz. Ama bazen ortam da o kadar çok obje var ki acaba hangisini bakacağız veya alacağız diye şaşırabiliyorsunuz. Keşke secret files’taki gibi search scene (araştırma ekrnı) olsaydı. Bize etkileşime geçeceğimiz objeleri direk gösteriyordu böylece bizde fuzuli zaman kaybetmiyorduk.

Sonuç olarak çizgisel klasik tıkla-ilerle macera oyunu sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Benim bu tarzdaki oyunlar için benzetmem var öncelikle sabırlı olmanız gerekir zira bu oyunlarda elinizi kolunuzu sallaya sallaya aksiyon fps oyunlarındaki ilerleyemezsiniz. Bunun yanı sıra orta derecede İngilizce bilmelisiniz, bu tarz oyunların pek Türkçe yaması çıkmıyor ve çoğunlukla diyaloglara dayalı olduğu için çoğu kişi istemeye biliyor. Ve son olaraktan bulmaca çözmeye meyilli olmalısınız arkadaşlar çünkü bu tarz oyunların olmazsa olmazlarındandır. Ama seçim sizin tabii keyifli ve eğlenceli dakikalar geçirebilecek küçük boyutlu güzel bir oyun sizleri bekliyor. İyi oyunlar. 






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!