Total Overdose inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

23 Ocak 2015 Cuma

Total Overdose inceleme (ps2 nostalji)



deadline games stüdyolarının hazırladığı eidos interactive firmasının 2005 yılında dağıtımcılığını üstlendiği bol aksiyon ve heyecan fırtınası barındıran total overdose oyununu inceleyeceğiz.

Genelde oyunlarda büyük harita olsun dilediğimiz gibi gezelim istemişizdir. Total overdose’da harita da özgürce gezebildiğimiz bir nevi g.t.a vice city diyebiliriz. Kısaca hikâyeye değinecek olursak yönettiğimiz karakterimizin babasını oyunun başında anlamadığımız şekilde hunharca öldürüyorlar. Daha doğrusu görevini tamamladıktan sonra uçaktan atıyorlar. Bu arada karakterimizin babası ajan, yani bu işin içinde türlü oyunlar olması normal.

Bu olayın akabinde ise asıl karakterimizin ikiz kardeşi ki bu işlerden hiç anlamaz ikinci turda yönetiyoruz. Ve patlama sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm oluyor. Bunun sonrasında ise esas karakterimiz devreye giriyor. Babalarının neden öldürüldüğünü gün yüzüne çıkarıp intikamlarını almak için iki kardeş ortak çalışıp işin iç yüzünü öğrenmeye çalışıyorlar. Oyunumuz başta bahsettiğim gibi şehirde istediğimiz gezdiğimiz, hangi arabaya binmek istersek binebildiğimiz kime bulaşmak istersek bulaşabildiğimiz bir oyun.

İlk başta görev olarak training(alıştırma) yapacağınız yere getiriliyorsunuz. Burada sırayla birden beşinci odaya kadar tüm alıştırmaları geçmenizi tavsiye ederim. İlk başta silah atışı eğitimi var. Ateş etme esnasında ise slow motion(yavaş çekim)yapabiliyorsunuz. Yani bir nevi matrixvari hareketler ileri,geri,sağa,sola artık nereye isterseniz o tarafa atlayarak yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra duvarda yürüyerek ve kafadan vurarak ve tersten vurma gibi hareketlerde yapabiliyorsunuz.

İki odada combo yapmayı öğreniyorsunuz. Combo ise size daha fazla puan kazandırıyor. Fazla puan ise her seferinde kullandığınız şeylerin gelişmesine sebep oluyor. Birde başka silah oyunlarını da görmeye alışık olmadığımız ve bu oyunda olan geri sarabilme özelliği mevcut. Akımıza hemen prince of persia geliyor tabi ki istediğimiz zaman eğer geri alma hakkınız varsa istediğiniz zaman oyunu geri sarabiliyorsunuz.

 Bunun yanı sıra karakterimizin kullanabildiği özel hareketleri var. Bunlar golden gun(altın tabanca)düşmanı yakınlaştırıp bitiriveriyor. Tornado adından da anlayacağınız gibi bir anda zıplayıp etrafı tarayıp tarumar edebiliyorsunuz. El torado ise bir anda boğa oluyor ve önünüze gelene tos atıyorsunuz. Mariachi ise desperado filmini izleyenler bilir.

 İki tane gitar kutusuna konmuş silahlar var. İşte oyunumuzda da aynısı mevcut diyebiliriz. Haritada muhtelif yerlerde bulabileceğiniz puanınızı yükseltebilecek küçük challenge’lar var bunlar:day of the dead(ölüm günü)veya mad wrestler(çılgın güreşçi) gibi eğlenceli küçük oyunlar diyebiliriz. Bunun yanı sıra oyunda değişik challenge’lar özel hareketler bulabilir ve kullanabilirsiniz. Haritada bulacağınız damla şeklindeki şeyler ise sağlık limitinizi ve adrenalin limitinizi geliştirmenizi sağlayacak.

Grafik bakımından berbat bir oyun diyebiliriz. Bizim kare kare diye tabir ettiğimiz görüntüler mevcut. Hikâye tipik intikam öykülerinden diyebiliriz. Müzik ve sesler fena değil, hasar modellemeleri iyi, çevre modellemeleri de fena değil, karakter modellemeleri olmamış yapay zekâ diye bir şey yok varsa da ben rastlamadım.

Oynanabilirlik çok zor değil easy yaparsanız işiniz daha kolaylaşır. Ayrıca önceden de söylediğim gibi alıştırma turunu kesin oynayıp geçin derim. Çeşitlilik fena değil ama deniz araçları kullanımı yok. Ayrıca hava vasıtaları kullanılmaması bu tür oyunlarda dez avantaj olabiliyor. Yine de kötü grafiklerine rağmen bol aksiyon, şiddet, patlama görmek istiyorsanız bu oyunu kaçırmayın derim iyi oyunlar. 









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!