Memento Mori inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Aralık 2014 Cumartesi

Memento Mori inceleme (pc nostalji)



Adını benim de duymadığım çıkalı yıllar olmuş bir tıkla-ilerle macera oyunu olan memento mori oynanışıyla syberia ve broken sword tarzındaki oyun severlerin beğenebileceği bir yapım diyebilirim.
Oyunumuz bir profesörün gizemli bir şekilde öldürülmesiyle birlikte ünlü bir müzeden bazı tabloların çalınmasıyla beraber hikayemiz başlıyor.

 Oyunumuzda iki ayrı karakteri yönetebiliyoruz, lara svetlova ve max durand. Değişik mekânlarda oynayabiliyoruz lakin gidilmesi o an için uygun olan yerlere gidebiliyoruz. Her girdiğiniz yerde objeleri tanıtarak bilgiler edinebilirsiniz. Etkileşime gireceğiniz objeleri bulamıyorsanız tab tuşuna basarak daha rahat bir şekilde nesneleri görebilirsiniz. Ve etkileşime gireceğiniz objeleri isterseniz tanıtabiliyorsunuz isterseniz alabiliyorsunuz, zaten önemli olan objeler kırmızı renkte olanlar, onların üzerine yoğunlaşın. Diyaloglar ise konuşma tarzında fakat size biraz zaman vererek üç seçim hakkı veriyor. Pozitif cevap, agresif cevap ve soru sorma, bunları kullanarak karşınızdaki kişililerle konuşabiliyorsunuz. Ayrıca yine diğer tıkla-ilerle oyunlarındaki gibi menünüzdeki objeleri birleştirerek de bazı bulmacaları çözebilirsiniz.

 Eğer bulmaca ekranı çıktığında yani herhangi bir yere yakın bakıyorsanız imleci ekranın sağına veya soluna getirdiğinizde ekran döndürerek objeleri daha rahat görme şansı sağlayabilirsiniz. Ayrıca aldığınız her nesneyi yakınlaşıp iyice incelemenizi tavsiye ederim, arkasını, önünü, sağını, solunu ayrıntılı şekilde bakın. Oyunumuzda on sekiz bölüm bulunmakta, oyun otomatik kayıt yapıyor ama siz ben kendim kayıt yaparım diyorsanız o başka canınız nerede isterse kayıt yapabilirsiniz.

Bu tarz oyunların grafiklerinin çok da kusuruna bakılacağını sanmıyorum zira bu tarz tıkla-ilerle oyunlarında öne çıkan esas unsur hikâyedir. Grafikler çoğunlukla arka planda kalır. Genelde aksiyon oyunlarında grafiklere bakılır onlarda ise hikâye çoğunlukla arka planda olur. Bu oyunumuzun hikâyesi ise akıcı ve merak ettiren cinsten, en çok hoşuma giden ise oyunun sonu oldu. Dramatik bir sonla noktalanıyor oyunumuz. Müzik ve sesler fena değil, çevre ve karakter modellemelerinin orta seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunda bariz hata varsa oda konuşmalarda karakterlerin söylediklerinin ağızlarıyla uyuşmaması yani senkron tutmuyor, bazen karakteriniz konuşurken ağzı oynamadığı için sanki başka biri konuşuyormuş da nereden geliyor bu ses hissine kapılıyorsunuz. Oynanabilirlik ise benim diğer tıkla-ilerle oyunlarında söylediğim gibi öncelikle sabırlı olmanız gerekli daha sonra orta seviyede İngilizce bilmelisiniz, bu arada oyunun Türkçe yaması yok arkadaşlar. Bir de bulmaca çözmeyi biraz da olsa seviyor olmalısınız. Bu saydığım özellikler sizde varsa ve bu tarz oyunların meraklısıysanız size kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim. İyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!