Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth 2 inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

25 Kasım 2014 Salı

Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth 2 inceleme (pc nostalji)



Edebiyat dünyasının başyapıtlarından olan şimdiye kadar birçok oyunu piyasaya sürülen, filmleri Oscarlar kazanıp milyonlarca seyirciye ulaşan efsane yüzüklerin efendisi serisinin en iyi oyunlarından biri olan battle for middle earth 2 belki de oyun severleri en çok memnun etmiş yapımlardan biri olmayı başarmıştır.

Oyunumuzun hikâyesini zaten ya kitabından ya da filmlerinden biliyorsunuzdur. Onun için ben hikâyeye hiç değinmeyeceğim direk oynanış tarzına geçiyorum. Eski bir oyun olduğu için oynayanlar bileceklerdir ama ben yine de bir hatırlatayım. Oyunumuzda senaryo moda girip good mod(iyilerin hikâyesi) ve evil mod(kötülerin hikâyesi)oynayabiliyoruz. Bunun yanı sıra war of the rings moda girip sıra tabanlı strateji olarak da oynayabiliyoruz. Bir de skirmish mod var, bu modda hazır olan savaşlardan istediğinizi seçip oynayabilirsiniz. Ama size tavsiyem öncelikle tutorial moda girip bütün hepsini tamamlamanız. Böylece oyuna ısınmış olursunuz.

Oyunda gerekli binaları işçiyle kurup geliştirmeler yaparak ve savunma hattı oluşturarak yani sur çekerek ve mancınık tarzı silahlar kurarak kalenizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca çoğu strateji oyunundan bildiğimiz kışla, çiftlik, ana kale gibi binaları da inşa ederek düşmanlarınızı daha rahat alt edebilirsiniz. Ayrıca filmden ve kitaptan bildiğimiz karakterleri hero sınıfında alabiliyoruz, savaştığımız sürece herolarımız level atlıyor ve böylece kazandığımız puanlarla yetenekler açabiliyoruz. Ayrıca karakterlerimize geliştirimler yaparak zırhlarını, silahlarını da geliştirebilirsiniz. Yönettiğimiz karakterler arasında nazgul, kartlallar, sauron, elrond,entler, arwen, glorfindel yanı sıra filmden ve kitaptan bildiğimiz birçok karakteride  hero olarak kullanabiliyoruz.

Grafik bakımından yılına göre çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim, hikâyeyi şöyle derleyelim iyilerin hikâyesine girdiğimizde çok sığ ve yetersiz bir hikâye karşımıza çıkıyor. Aynı şey kötülerin hikâyesi için de geçerli. Müzik ve sesler zaten filmden bildiğimiz aşina olduğumuz kaliteli müzikler karşımıza çıkıyor.  Çevre ve karakter modellemelerinin çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Yapay zekâ da fena değil,

oynanabilirlik kolay tutorial modu tamamladığınızda ve kolayda oynadığınızda zevkle oyunu oynayabilirsiniz. Çeşitlilik konusunda fena değil, bazı mancınık ve koçbaşı tarzı araçlar da kullanabiliyoruz. Oyunda extra namına bir şey yok sadece third age oyununda olan karakterler mevcut onları da war of the ring modun da alabiliyorsunuz. Sonuç olarak her ne kadar eski olsa da kaliteli ve zevkli her zaman oynanabilecek kalitede olan mükemmel bir oyun, her kese oynamadıysanız tavsiye ediyorum. İyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!