Left4Dead inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

29 Kasım 2014 Cumartesi

Left4Dead inceleme (pc nostalji)



Çoklu oyuncu modu olan oyunlar her zaman ilgimizi çekmiştir, lakin bunun yanı sıra hikâye modunun da olması şarttır bence, left4dead’te ise ne yazık ki böyle bir şey yok. Tamamıyla multiplayer online oynanmak için dizayn edilmiş bir oyun, zaten yapımcısı olan valve önceden bildiğimiz half- life ve counter-strike gibi oyunlara imza atmış bir syüdyo. Ben bu oyunu oynamadan önce hikâye modunun olduğunu ve zevkli bir oyun olduğunu düşünüyordum, fakat oyunu oynadığımda büyük hayal kırıklığına uğradım.

Oyundaki zombi yaratıklara değinecek olursak, hunter çok hızlı ve tehlikeli bir yaratık, boomer: şişko ve sizi gördüğünde iğrenç bir şekilde üstünüze kusan pislik bir yaratık,smooker: özellikle çatılardan veya yüksek yerlerden sizi uzun diliyle yakalayarak üstünüze çullanan ve canınızı bayağı götüren bir zombi türü,witch: en tehlikeli olan yaratık diyebilirim, kıyı kenar yerlerde ağlama sesi duyarsanız bilin ki witch oradadır. Sakın sesin olduğu yere ateş etmeyin veya ışık tutmayın, eğer size saldırırsa kafasından vurmaya çalışın. Tank: oyundaki en iri yarı olan bu yaratık resident evil’daki nemesis ‘e benzer bir zombi diyebiliriz. Zaten geldiğini ekran sallanmasından hemen anlarsınız.

Oyunda ki silahlar belli çok çeşitli silahlar yok, herhangi bir geliştirme yok, oyunda aldığımız karakterlerin bir özelliği yok hepsi aynı yani. Ama sağlık durumunuz kötüleştiği zaman size yardımcı oluyorlar. Oyunumuzda dört tur var, hepsinin beş bölümü bulunmakta zaten hepsi açık istediğinizi oynayabilirsiniz. Çok zevkli turlar yok zaten, turlarda haritada olmaması ayrı bir saçmalık ve size yön gösteren bir işaret bile yok.

Grafik bakımından iyi bir oyun olduğunu söyleyemeyeceğim, zira yılına göre çok daha kaliteli grafiklere sahip oyunlar gördüm. Oyunda senaryo olmaması büyük eksiklik bence, sırf bu yüzden çok büyük puan kırarım. Müzik ve sesler idare eder, çevre, karakter özellikle zombi modellemeleri başarılı olmuş, zaten oyundaki tek başarılı olan şey bu olsa gerek. Yapay zekâ idare eder.

Oynanabilirlik konusunda ne söyleyebilirim bilmiyorum, bence bu oyunu oynamadıysanız ve de oynamayı düşünüyorsanız da kesinlikle vazgeçin derim. Zira hikâye oynanmadığı gibi çoklu oyuncu modunda da çok saracağını düşünmüyorum. Çeşitlilik konusunda da söylenecek bir şey yok, çünkü oyun saman gibi, tatsız tuzsuz bir yemek düşünün işte aynen öyle içi bomboş bir oyun. Neyse bu oyun için fazla bile yazdım, böylesine yavan boş bir oyun için söyleyebileceğim tek şey kötü olmuş demektir. İyi oyunlar.










0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!