Dragon Ball z Budokai Tenkaichi 3 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

14 Kasım 2014 Cuma

Dragon Ball z Budokai Tenkaichi 3 inceleme (ps2 nostalji)



Namcobandai firmasının 2007 yılında piyasaya çıkardığı anime ve manga (japon kökenli çizgi roman)dünyasının hiç şüphesiz bir numarası d.b.z budokai tenkaichi 3’ü inceleyeceğiz.

Hepimiz anime izlemişizdir. Voltran, heide. Robotech, tusubasa yok canım anime ne diyebilirsiniz. Hepimizin bildiği çizgi filmlerin çoğu aslında anime, dragon ball’da bunlardan biri işte bu mükemmel anime’nin oyununu ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz. Oyunumuzun çok zengin bir menüsü var, duel’e girip arkadaşlarınızla oynayabilir ve Bilgisayar’la kapışabilirsiniz.

 Ama öncelikle her oyunda olduğu gibi training’e girip kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Dragon World tour’a girip karşımıza gelen rakiplerle dövüşüp turnuvayı kazandığınızda para kazanabiliyorsunuz. Bu parayla evolation 2’ye girip item shop’dan item alıp istediğiniz karaktere takabiliyorsunuz. Ayrıca karakterinizin abilitysini parayla da yükseltebiliyorsunuz.

 Ultimate battle moda girdiğinizde ise sim dragon mission 100 ve survival gibi değişik modları oynayabilirsiniz. Eğer karakterlerle ilgili bilgi almak istiyorsanız da character reference’a girebilirsiniz. Gelelim ana modumuz olan dragon history’ye en başta kısıtlı senaryolar var fakat oynadıkça senaryolar çoğalacak, aynı şekilde az sayıda olan savaşçılarımızın da sayısı artacak ve az olan savaş alanlarımızda çoğalacak. Oyunumuzda ana karakterimiz olan son goku’nun yanı sıra başka karakterlerle oynayabiliriz.

Grafik bakımından etkileyici bir oyun d.b.z zira cell shade (plastik kaplama)kullanılmış ve cuk oturmuş diyebilirim. Senaryo bakımından iyi olduğunu söyleyebilirim, fakat oyunun kötülerinden biri varsa oda senaryoların sabit oluşu, yani seçip giriyorsunuz. Keşke ilerlemeli şekilde olsaydı, yani büyük bir harita düşünün dragon ball dünyasında gezinebileceğiniz. Görevlere bizim gidebileceğimiz, uçarak tabi, sanki Süpermen gibi çok dahi iyi olurdu.

 Bence büyük bir haritada özgürce gezmek çok daha mantıklı olurdu. Müzikler ve sesler oldukça başarılı, arada kalmışlık yok bence, modern ve kaliteli sound’lar kullanılmış, çevre ve karakter modellemeleri müthiş bazı karakterlerin çeşitli formlarını bile kullanabiliyoruz. Ayrıca hasar modellemeleri göze çarpıcı diyebilirim, dövüştüğünüz sahalarda bazı şeyleri yıkıp parçalayabiliyorsunuz. Ayrıca yüksek tepeleri alaşağı edebiliyorsunuz.

 Bazen yapay zekâ oldukça başarılı rakibiniz her halükarda sizinle kıyasıya dövüş ediyor diyebilirim. Oynanabilirlik çok zor değil training’den sonra oynadıkça eliniz alışacaktır. Ayrıca kamera açılarına da değinmeden edemeyeceğim şimdiye kadar dövüş oyunlarında ki en iyi kamera açıları diyebilirim. Karakterinizin arkasından oynuyorsunuz yani omuz kamerasıyla, bu müthiş olmuş gerçekten, dövüş atraksiyonlar ve combolar da harikulade bir de güç kullandığınızda veya yan yanayken rakibinizle aynı hareketi yaptığınızda çakışma yaşayabilirsiniz ve analogları çevirerek rakibinizi yenmeye çalışıyorsunuz.

 Dövüşürken de geniş alanın uçarak keyfini çıkarabilirsiniz. Tabi ki düşmanınıza dikkat edin derim d.b.z budokai tenkaichi 3’e genel olarak baktığımızda ufak tefek kötü yanları da olsa mükemmel bir dövüş oyunu diyebilirim. Ayrıca başta da dediğim gibi manga ve anime dünyasının gelmiş geçmiş tartışmasız en iyisidir. Diğer yeni uyduruk ıvır zıvırlarla dolu saçma sapan animelere benzemeyen aile bağlarını çok iyi anlatan ve işleyen, hikâyenin ne olduğunu anlayıp merak ettiren bir animedir.

Dragon ball oyun olarak da diğer saçma karakterlerle dolu olan anime oyunlarının hiçbirine ne hikâye olarak ne de karakterler olarak benzemektedir. Zaten fazla anlatmama gerekte yok, dünya tarihinde bile en çok mangası okunan ve animesi izlenen ayrıca en uzun manga ve anime unvanı olan ilk filmi yapılan dragon ball’dır. Yani anime dünyasının nerden bakarsanız bakın tahtında oturan animedir, dragon ball. İyi oyunlar.    





            


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!