Secret Files 2 Puritas Cordis inceleme(pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

30 Ekim 2014 Perşembe

Secret Files 2 Puritas Cordis inceleme(pc nostalji)



Tıkla ilerle oyunlarından olan, bol bulmaca ve diyalog içeren, kimi zaman sıkan fakat bir o kadar zevkli ve eğlenceli oyunlardan biri olan secret files 2 puritas cordis oyununu inceleyeceğiz. Oyunumuz yeni çıkan bir oyun değil, yazımın başında da belirttiğim gibi nostalji yapıyoruz. Hatırlayanlar varsa ilk oyunun da nostalji incelemesini yapmıştık.

İlk olarak kısaca hikâyemize değinelim. Puritas cordis adındaki gizli örgüt veya cemaat diyelim teker teker bazı pederlerdeki gizli bir yazıyı bulmaya çalışırlar. Ve başlangıçta oynadığımız peder bu yazıyı bir kitabın içine saklar ve onun peşinde olan sam fisher kılıklı adamlardan kaçmaya çalışır, lakin başarısız olur. Zira biri onu kilisenin içinde bayıltıcı silahla vurur peder aldığı darbeyle camdan aşağıya düşer. Ve ne yazık ki bu katil görünüşlü ne yedikleri belirsiz arkadaşlar elleri boş dönerler. Daha ana karakterimiz olan ilk oyundan tanıdığımız, nina kalenkov devreye girer. Bir gemi seyahatine hazırlanan karakterimizin başına daha gemiye binmeden bir kaza gelir. Ona gemiye binmemesini söyleyen bir adam hızla yanından kaçarken bir forklif’in altında kalır.

Nina bir şeylerin ters gideceğini ve yine başına bazı işlerin açılacağını daha gemiye binmeden hisseder. Ve oyunumuz böylece gizemli bir şekilde başlamış olur.  Gemide bu olaylarla alakalı kulağımıza bazı hikâyeler çalınır. Ve garip olaylar silsilesi böylece başlamış olur. Yine ilk oyunda ki gibi search scene yani araştırma ekranı var. Zorlandığınız yerde veya çok büyük mekânlarda etkileşime geçebileceğiniz objeleri böylece bulabilirsiniz.

Birde objeleri tanıtmanızı tavsiye ederim bu size epey yardımcı olacaktır. Bazen takıldığınız yerlerde yine menüdeki puzzle hints’den yardım alabilirsiniz. Bazen bazı objeleri combine edebiliyoruz arkadaşlar, buna da dikkat edin derim. Yine istediğimiz yerde oyunu kayıt yapıp çıkabiliyoruz. Bunun yanı sıra max ve sam peters adında iki karakter daha yönetebiliyoruz. Max’ı ilk oyundan hatırlayacaksınız. Sam peters ise en son çıkan oyunu bilenler varsa dikkat ettiyseniz isim aynı zira o oyunun bu oyunla alakası var, max’le takım halinde hareket eden sam bir zaman sonra ne olduğu belli olmadan geçiliyor, işte son oyunda burada kalan yerden devam ediyor.

Grafik bakımından söylenecek pek bir şey yok, ilk oyundakiyle aynı diyebiliriz. Hikâye yine sürükleyici ve kaliteli özetlerle süslenmiş, müzik ve sesler güzel, çevre karakter modellemeleri iyi lakin ilk oyundaki gibi kamera açıları berbat, oynanabilirlik kimine göre zor kimine göre kolay kimine ise sıkıcı olabilir. Bence bu oyunu oynamak için önce orta derecede olsa İngilizce bilmelisiniz, ayrıca bulmaca çözmeyi seven biri olmalısınız. Belki de en önemlisi sabırlı bir oyuncu olmalısınız. Bu tarz oyunları sevenler için örnek vermek gerekirse syberia ve broken sword,’a alternatif olabilecek bir oyun secret files 2 puritas cordis oynamadıysanız hemen tavsiye ederim. İyi oyunlar.









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!