Samurai Western inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

23 Ekim 2014 Perşembe

Samurai Western inceleme (ps2 nostalji)



spike acquire stüdyolarının ortak yapımı olan atlus firmasının dağıtımcılığını üstlendiği 2004 yılında piyasaya çıkan samurai western oyununu inceleyeceğiz.

hemen hepimiz kovboy filmlerini ve oyunlarını severiz. evet bu oyunumuzda da kovboylar var fakat sesinizi duyar gibiyim, ne kovboyu, oyunun baş ismi samuray nasıl oluyor diye, evet yönettiğimiz karakterimiz samuray adı da gojiro ta uzak doğudan kalkmış ağabeyini bulmak için kovboylarla dalaşmaya gelmiş. Oyunumuz çok saçma bir video ile açılıyor, sizde izlediğinizde bana hak vereceksiniz.

oyunumuza başladıktan sonra size tanıtıcı karelerle yardım edecektir, hangi tuşları kullanmanız gerektiği gibi. Sizin ateşli silahınız yok, haliyle zira bir samurayı yönetiyoruz. bize ateş ettiklerinde ise manevra yaparak kaçabiliyoruz. Ayrıca baştaki saçma videoda olan kılıçla mermileri engellemede yapabiliyoruz..Bir nevi matrix numarası sanki, ayrıca sağlık limitinizin altında bulunan başka bir limiti doldurduğunuzda ultimate master mod (son usta) yapabiliyoruz ve limit bitene kadar bir çok kovboyu doğrayabiliyoruz.

turu geçtiğimizde ise bölümlerde bulduğumuz jeton şeklindeki puanlarla karakterimizi geliştirebiliyoruz. ayrıca level atlama sistemide mevcut bir de karakterimize yeni açılan silah ve aksesuar takabiliyoruz. Silahlara ve aksesuarlara da level atlatılıyor, ve sizin karakterinizin gücüne güç katıyor. silah olarak toplam toplam yirmi iki kılıç kullanabiliyoruz. kılıçların tamamını açmak için ustalık seviyenizi yükseltmelisiniz.

 aksesuarlar ise yetmiş tane, onlarıda oynadıkça açabiliyorsunuz. oyundaki karakter sayısıda çok  tam kırk yedi karakter kullanabiliyoruz. ama ben karakter ben karakter açmayı başaramadım , sadece survivor modda cowgirl adında bir karakter açabildim. siz inşallah açabilirsiniz. diğer karakterleri ayrıca oyunla ilgili istatistik ve yan bilgileri menüdeki record moda girip bakabilirsiniz. toplam on altı tur oynayabiliyoruz. ayrıca oyun bittiğinde  dört tane extra tur açılıyor.

grafik bakımından çok etkileyici bir oyun olduğunu söyleyemeyeceğim. senaryo çok tutarlı bir senaryo değil sadece kovboylara karşı samuray nasıl olurdu numarası var. müzik ve sesleri beğenmedim, kovboy tarzı müzik çalarken bir anda oryantal tarzı bir hava giriyor araya, bunu pek anlayamadım. hadi kovboy müziği anladım da oryantal müzik neyin nesi . çevre ve karakter modellemeleri fena değil, yapay zeka ne yazık ki geri zeka diyebilirim.

oynanabilirlik çok zor değil turlarda uzun ve sıkıcı değil zaten, bence tur aralarına daha kaliteli videolar ekleyerek oyunu zengin oyunu daha zengin bir hale getirebilirlerdi. bir de kan fışkırtma efektlerini çok abartmışlar. itfaiye hortumundan su çıkar gibi kan fışkırıyor. neyse kesmeyi biçmeyi seviyorsanız, samurayları seviyorsanız. kovboylarla alakalı oyunları takip ediyorsanız. samurai western tam size göre, iyi oyunlar.      








0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!