Battlefield 2 Modern Combat inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

24 Eylül 2014 Çarşamba

Battlefield 2 Modern Combat inceleme (ps2 nostalji)



E.a firmasının dağıtımcılığını üstlendiği dice stüdios’un geliştirdiği battlefield 2 modern combat oyununu inceleyeceğiz. Battlefield modern fps’lerin önde gelenlerinden biridir counter strike’dan sonra modern fpsciler için vazgeçilmez bir oyun olmuştur battlefield 2 modern combat lakin bilgisayarda tabii ki ps2’deki versiyonu ise biraz değişik zira görev ve yan görevler oyunu ilerlemeli moda çevirmiş 20 muazzam ve çok zevkli tur karşımıza çıkıyor.

 ayrıca oyunda challenge modda var. Oyunda tek bir asker kullanmıyoruz. Çok hoşuma giden bir özellik ise hotswap bu özelliği kullanarak istediğimiz askere (tabii ki belirli mesafede olanlara ) tabiri caizse ışınlanabiliyoruz. Hatta challenge bile var belli bir süre içinde sadece hotswap yaparak yüksek skor yapmaya çalışıyorsunuz. Turda skor,zaman,style(takım çalışması),kesinlik ve adam kaybetme gibi tur istatistikleriyle yıldızlar alınıyor. Bu yıldızlarla rütbeniz belirleniyor.

Oyunumuzda dört çeşit asker sınıfı mevcut bunlar engineer(mühendis), special ops(özel kuvvet), assault(saldırı),sniper(keskin nişancı) ve support(destek timi) her sınıfın kendine özgü silahları ve ekipmanları var, usa, china, europa diye üç ayrı sınıfta toplanmışlar. Son turu üç sınıf ile oynamak mümkün ayrıca turlarda madalya görevlerini tamamlayarak alabiliyorsunuz. Örneğin pompalıyla önce üç sonra beş ve en sonunda sekiz kişiyi bir şarjörle öldürürseniz yine turlarda bulunan değişik objeleri vurarak veya patlatarak yan görevleri ifa edebiliyorsunuz.

 Sonuç olarak grafikleri oldukça başarılı bir oyun battlafield 2 modern combat , hihaye bakımından ne yazık ki pek tatmin edici değil ama yine de aksiyonu ve çatışma sahneleri  yeter bence müzikler oldukça başarılı sesler ise müthiş yüklemelerde emir veren komutanın sesi beni beni oldukça etkiledi bir anda askerlik anılarım aklıma geldi. Hasar modellemeleri fena değil.

 çevre ve karakter modellemeleri ise şahane silahlar çok iyi tasavvur edilmiş yapay zekâ oldukça başarılı düşman ne zaman çıkıp ateş edeceğini ve ya saklanacağını çok iyi biliyor. Çeşitlilik ise harikulade değişik araçları turlarda kullanma imkânı bulabiliyoruz. Örneğin: humvee v e ya helikopter, tank, bot vs. yani battlefield 2 modern combat arena oyunu sanıp belli alan içinde oynanıyor sananlar yanılıyor görevleri ve yan görevleriyle hotswap’ıyla (ışınlanma) veya sıcak teması yoğun yaşayabileceğimiz atraksiyonu bol bir oyun ayrıca silah dizaynları  ve değişik araçlarıyla kesinlikle oynanması gereken bir oyun tavsiye ederim iyi oyunlar.










    


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!