Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

10 Haziran 2016 Cuma

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time inceleme (retro arcade game)

Çocukken en sevdiğim her yeri çıkartmalarıyla süslediğim ve hiçbir bölüm çizgi-filmlerini kaçırmadığım filmlerini defalarca kez izlediğim şimdilerde ise pek umursamadığım sempatik ve eğlenceli kahramanlar olan Ninja kaplumbağaların oyunlarından biri olan Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time’ın Retro arcade incelemesini yapacağız.

Ninja kaplumbağaların onlarca oyunu çıkmıştır belki de günümüze dek. Daha kısa bir zaman önce yeni oyununun ön incelemesini sizlerle paylaşmıştım. Bu oyunlardan hemen hemen hepsini oynamama rağmen beni en çok etkileyen Ninja kaplumbağaları oyunu atari salonunda arkadaşlarımla oynadığım ve bir türlü bitiremediğim 4 kişiye kadar oynanabilen olan Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time’dır. Yıllar sonra emülatörler sayesinde sınırsız credits yani jeton diyelim ve gamepad ile oynayıp istediğimiz yerde kaydedebilme özellikleri ile rahatça oyun bitirebiliyoruz.

Oyunda istediğimiz Ninja kaplumbağayı alıp başlayabiliyoruz. Eğer 2 gamepad’iniz varsa 2 kişi oynayarak o atari salonlarının havasını evinizde hatırlayıp yâd edebilirsiniz. Hatta 4 kolunuz varsa 4 kişi bile oynayabilirsiniz. Oyunu mame emülatöründe sorunsuz bir şekilde çalıştırıp tv’nizde tam ekran olarak da oynayabilirsiniz. Oyunda gamepad ile hareketler çok basit zaten 2 tuş ile işi bitirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra her turun sonunda hemen hemen çoğu arcade oyunda olan boss savaşları yapıyoruz. Bonus tur gibi ekstra turlar yok ama kaykay’lı olan tur tek kelime ile harika ve bir o kadar da eğlenceli diyebilirim. Oyunda kullanabileceğiniz özel güç de var turda bulunan pizzaları aldığınızda tek kullanımlık bir hareket yapabiliyorlar. bir de en sevdiğim özellik sağlık barımız,çoğu arcade oyunda tek can olabiliyorken bu oyunda bize verilen çentikler bitmeden oyun bitmiyor bu da biz oyun severlerin canını sıkmıyor haliyle.

Sonuç olarak yaşı 30 ve üstü olanların ‘’vay be ne oynardık bu oyunu atari salonlarında, hey gidi günler’’ diyeceği ve belki de tekrar oynamak isteyecekleri yaşı küçüklerin ise ‘’ne kadar kötü grafikler! Bu oyun oynanır mı?’’ diye burun kıvıracakları, lakin bu oyunların aslında şimdiki oyunların ilham kaynağı, atası olan ve kendi piyasaya çıktıkları yıllarda grafikleri en kaliteli olan bu oyunları görmezden gelmeyerek küçümsememek gerekir. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.




Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in TimeTeenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!