Batman: Arkham Origins The Complete Edition inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

7 Haziran 2016 Salı

Batman: Arkham Origins The Complete Edition inceleme (pc)

Küçükken çoğumuz birçok süper kahramanı sever ve onlara bir şekilde özenirdik, çizgi filmlerini, filmlerini izleyip onlar gibi hareket etmeye, konuşmaya, giyinmeye filan çalışırdık. Mesela hatırlarım yıllar önce bayağı eski tabii ben çocukken Show TV’de Batman’ın dizisi vardı çok eski bir dizi idi onu izlerdim. Onun yanı sıra yeşil dev ’in komik görsellerle bezeli dizisini de seyrederdim. Bir de Star’da o zaman adı başka idi ya star1 ya da interstar tam net hatırlamıyorum. Parlament sinema geceleri olurdu. Bu gecelerde sinema ’da yeni vizyona girmiş kaliteli gişe filmleri gösterilirdi. O zamanlar Batman’i Michael keaton’ın oynadığı ve joker’i jack nicholson’un canlandırdığı harika filmlerini izleyerek kendimden geçerdim. O masalsı gotham şehri beni büyüler ve o şehirde bir süper kahraman Batman olduğumu hayal ederdim.

Yaptığım başlangıçtan bugün hangi oyunun incelemesini yapacağımızı zaten anlamışsınızdır. Genelde böyle bazı değişik konularla giriş yapıp sonra oyuna bağlıyorum. Bugün incelemesini yapacağımız oyun seri olarak devam eden Batman Arkham Origins The Complete Edition. Neden complete edition? Şundan arkadaşlar bütün oyuna dair çıkan indirilebilir olan içeriklerin hepsinin toplanmış oyunun en son hali veya versiyonu diyebiliriz. Ayrı ayrı dlc’lerle uğraşmak istemeyen arkadaşlar bu oyunla bütün indirilebilir içeriklere sahip olabilir. Gelelim oyunumuza Arkham Origins, bu oyun bizi gotham şehrinde olan her şeyin başına yani tabiri caizse hikâyenin başına Batman’in bu şehirdeki amansız suçlularla olacak kıyasıya mücadelesinin kaynağına götürüyor.

Bu oyunda çoğu kafa düşmanlarımızla yeni yeni tanışıyoruz zira. Bunların en tanıdıkları joker ve penguen mesela. Oyundaki mekanikler ve dövüş sistemi öncekilerle aynı. Eğer eski oyunları oynadıysanız bu oyunda kesinlikle zorlanmazsınız. Yine teknolojik birçok oyuncağımız yani itemlerimiz var. Bu itemlerle değişik görevleri yapabiliyoruz. Oyunda yine level atlama sistemi mevcut level atladıkça aldığınız puanlarla yeni yetenekler açarak Batman’i güçlendirebilirsiniz. Yine arkham city’de ki harita ile aynı olduğu için çoğu yere aşina oluyorsunuz. Hemen hemen gittiğiniz her mekân size çok tanıdık geliyor. Oyunda ana görevlerin yanı sıra birçok yan görev, bonus mission, challenge ve dlc görevleri var, size epey hoş vakit geçirtebilecek kaliteli görevler bunlar arkadaşlar. Bu yan görevlerde penguen,anarky,enigma ve deadshot gibi diğer süper kahramanları da görmek ve onlarla savaşmak mümkün. Ayrıca shiva, mad hatter gibi yan görevleri de oynayabilmeniz mümkün.

Ayrıca Dark Knight challenge, crime progress gibi değişik görevlerde yaparak deneyim puanı toplayarak level atlayıp yeni güçlerinizi açabilirsiniz. Yine önceki oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da şifre çözme var. Teknolojik oyuncaklarımızdan biri olan şifre çözme ekipmanımızla bulmamız gereken kelimeleri başını sonu birleştirerek eşleştirip çözmeye çalışıyoruz. Bu oyundaki değişiklerden biri ise karşımıza çıkan electrocutioner’in kullandığı shock eldivenlerini ondan alıp kullanabiliyoruz. Ayrı bir mod olan yani hikâyeden bağımsız oynanan dlc colt colt heart’te de xe süit giyebiliyoruz. Bu kostümde de shock değil sıcaklık yani ısı kullanabiliyoruz. Haritada istediğiniz bölgeye ışınlanabilirsiniz lakin öncelikle yapmanız gereken o bölgedeki jammer’ları yok edip vericileri aktif hale getirmelisiniz. Batcave’ e gidip kostümünüzü değiştirebilirsiniz, bunun yanı sıra challenge’lara girip oynayabilirsiniz. Burada isterseniz deadshot ile de oynayabiliyorsunuz. Bir de önceki oyunda da olan olay yeri mahali araştırması yaparak suçluların kim olduğunu bulup onları enselediğimiz crime scene’i de unutmadan geçmeyeyim.

Sonuç olarak anlat anlat bitmeyecek bir oyun Batman Arkham Origins oyunu. Grafikleri çok kaliteli fakat hikâye biraz baştan sağma ve kısa gibi geldi bana. Müzikler yine güzel ve Batman’a yakışır cinsten. Karakter ve çevre modellemeleri yine başarılı. Yapay zekâ çok iyi zira çok iyi dövüşen ve size devamlı teknik saldırırken bir yandan da bir şeyler fırlatıp işinizi bitirmek isteyen izbandutlar var. Oynanabilirlik önceden de yazdığım gibi çok zor değil, zaten önceki arkham oyunlarını oyandıysanız bunda hiç zorlanmayacaksınızdır. Çeşitlilik ve extralar konusuna değinecek olursak çoğu oyuna fark atar diyebilirim hem oyun içinde hem de menüde bakabileceğiniz birçok içeriğe sahip. Eğer oynamadıysanız farkı ancak oynadıktan sonra anlayabilirsiniz. Son olarak tavsiyem bu versiyonunu oynayın derim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar. 



Batman: Arkham Origins The Complete EditionBatman: Arkham Origins The Complete Edition

Batman: Arkham Origins The Complete EditionBatman: Arkham Origins The Complete Edition

Batman: Arkham Origins The Complete Edition Batman: Arkham Origins The Complete Edition

Batman: Arkham Origins The Complete Edition Batman: Arkham Origins The Complete Edition

Batman: Arkham Origins The Complete Edition Batman: Arkham Origins The Complete Edition




0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!