Cabal inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Eylül 2016 Pazartesi

Cabal inceleme (retro arcade game)

Bugün yine sizleri çok ama çok eskilere götüreceğim. Bu oyun için çok eski ama çok çok eski dersek yanılmayız sanırım zira bundan tam 28 yıl öncesine 1988 yılına geri götüreceğim sizleri. O zamanlar ortalığı kasıp kavuran şimdilerde oynadığımız Call of Duty’lerin Battlefield’ların atası diyebileceğimiz bu oyunların ve diğer savaş oyunlarının yapımcılarına ilham kaynağı olmuş harika bir arcade oyun olan Cabal’ın Retro arcade incelemesini sizlere sunacağım.

Cabal oyunu çok basit bir oyun arkadaşlar ilk önce hangi emülatörle oynandığına değinelim ve akabinde diğer detaylarını da konuşuruz. Oyunu Mame emülatöründe oynayabilirsiniz dostlar isterseniz gamepad ile isterseniz klavye ile. Eğer oyunu 2 kişi oynamak istiyorsanız oynayabilirsiniz. Ayrıca tam ekran yapıp büyük ekran led veya lcd tv’nizde oynayabilirsiniz. Mame emülatöründe oynadığınız için sonsuz credits yani atari salonu tabiri ile sonsuz jetonunuz oluyor onun için oyunu bitiremem diye hiç dert etmeyin kolaylıkla Cabal’ı bitirebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz yerde oyunu save yapabilirsiniz ve daha sonrada kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ben genelde inceleme videolarımda ve yazılarımda bunu hatırlatıyorum ama yine de bu yazımda da bir hatırlatayım zira belki ilk defa okuyan veya denk gelmiş olabilir.

Shift ve f7 tuşuna basıp 1’den 9’a kadar olan bir rakama save yapabilirsiniz. Daha sonradan load yapmak için ise sadece f7’ye basmanız ve save yaptığınız rakamı tuşlamanız yeterli olacak ve kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Cabal’ın formatı bize verilen sınırlı alanda sadece sağa ve sola giderek düşmanlarla savaşarak onları yok etmeye çalıştığımız bir oyun arkadaşlar. Oyunda ilerleme diye bir şey söz konusu değil yani. Oyunda toplam 5 level oynayabiliyoruz ve level’lerin alt bölümlerini de oynayarak oyunu bitirebiliyoruz. Her levelin sonunda boss niteliğinde savaş aracı ile çarpışıyoruz. Karakterimiz yönetmek çok zor değil arkadaşlar gamepad ile analoglarla çok rahat hareket ederek düşmanlarla savaşabilirsiniz. Tuşlar çok basit zaten fazla kombinasyon olmadığı için hemen eliniz alışacaktır. Ateş etme, el bombası atma ve size yapılan ateşlerden ve bombalardan kaçma gibi.

Turlarda savaşırken ise öldürdüğünüz düşmanlardan çıkan el bombası ve atış gücü daha iyi silahlar alarak turları kolay bir şekilde geçebilirsiniz. Oyun çok zevkli ve oynaması kolay diyebilirim hele hele 2 kişi oynarsanız tadından yenmez bence. Benim Cabal ile ilgili yapabileceğim tek kötü eleştiri boss savaşlarında düşmanınızın hakkını sona kadar getirseniz bile öldüğünüzde yani sizin de hakkınız bittiğinde tekrar başaldığınızda karşınızdaki boss’un hakkının baştan başlaması biraz sıkıyor o kadar. Ama genel olarak boss’lar çok zor değil sadece sondaki biraz zorluyor. İpucu vermem gerekirse el bombasını bol bol kullanın ve sürekli takla atınki sizi vuramasınlar. Sonuç olarak Retro arcade oyun sever biri iseniz ve daha önceden Cabal’ı oynamadıysanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. İyi oyunlar.

CabalCabal



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!