Game of Thrones inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

18 Nisan 2016 Pazartesi

Game of Thrones inceleme (pc)

Artık filmlerin ve romanların bol bol oyun olarak karşımıza çıktığı şu zamanlarda işlerin yavaş yavaş tersine de döndüğünü söyleyebiliriz. Yani Hollywood gözünü oyunlara dikti, son zamanlarda dikkat ettiyseniz birçok oyunun film versiyonunu beyaz perdede görmeye başlayacağız. Ama oyun sektörü hem dizilerin hem de filmlerin oyunlarını yapmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bugün hem romanı ile hem de dizisiyle özellikle dizisiyle tüm dünyada izlenme rekorları kıran fenomen dizi ‘’Game of thrones’’un 2012 yılında piyasaya çıkmış olan rpg, aksiyon tarzındaki oyununun incelemesini yapacağız.

Bu oyunu telltales yaptığı oyunla karıştırmayalım, iki oyunun birbiriyle hiç alakası yok arkadaşlar. Öncelikle bu hatırlatmamı yapayım dedim. Şimdi gelelim incelememize bu oyunda iki ana karakterimiz var ilk başta kara kalede oynamaya başladığımız gizemli savaşçı ‘’mors westford’’ diğeri ise sonraki turlarda yönetmeye başlayacağımız ‘’alester srywck’’. Bu iki karakteri dizinin bütün sezonlarını izlediğim halde hiç gördüğümü hatta adlarını bile duyduğumu hatırlamıyorum, belki kitabında olan ve dizide gözükmeyen karakterler olabilir zira ben kitabını okumadım. Aranızda okuyanlar varsa daha iyi bilirler. Bu iki karakterle sıralı şekilde oyunu oynayabiliyoruz. Fakat ileride yolları kesişecek ve yeri geldiğinde sırt sırta verip birlikte savaşırlarken yeri gelecek mazide geçen bazı olaylar yüzünden karşı karşıya da gelecekler.

Oyunun hikâyesi ise önceden yazdığım gibi karakterlerin alakası olmadığı gibi konunun da olmaması. Yani izlediğimiz dizi ile hiçbir bağı yok,zaten dizide gördüğümüz karakterlerden bu oyunda görebiliriz mi acaba? Diye beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Sadece birkaç karakter var onlarda çok önemli karakterler değil bir cercei lannister var diyebiliriz ama onu da fazla göremiyoruz zaten. Benim anladığım kadarıyla bu oyunun hikâyesi bizim diziden önce başlayan bir dönemi konu alıyor. Zira oyun da king robert’in tahtta olduğu devamlı vurgulanıyor. Ama yine de dizideki gibi geniş bir yelpazeden çok iki karakterin yaşadıkları ve bir intikam hesaplaşmasına dönüşünü görüyoruz.

Oyunda dolu dolu epey uzun 15 tur oynayabiliyoruz, bir de final chapter var. İlk başta karakterimiz aldığımızda diğer rpg oyunlarındaki gibi tipik karakter savaş tekniği ve puanlamalar var bunları yaparak oyuna giriyoruz. oyunda bol bol görebileceğimiz ve bazı oyun severleri sıkacak derecede diyalog mevcut,bu diyaloglara verdiğiniz cevaplara veya sorulara göre gidişatı yani hikayeyi şekillendirebiliyorsunuz. Onun için diyaloglara dikkat edin. Karakterimize değişik ekipmanlar alarak ve giydirerek daha güçlü bir hale getirebiliyoruz, bu ekipmanlar öldürdüğümüz düşmanlardan çıkabiliyor veya satıcılardan turlarda bulduğunuz altınlarla satın alabiliyorsunuz. Karakterinize özen gösterin ve devamlı ilgilenin zira düşmanlar çok güçlü arkadaşlar sık sık ekipmanlarınıza bakarak daha güçlüsü varsa hemen giydirin takıp takıştırın derim. Saldırılara gelecek olursak düşman göründüğü zaman boşluk tuşuna yani space tuşuna basarak altta çıkan saldırılardan maksimum 3 tane olmak üzere seçebiliyorsunuz. Tabii bunlara enerji puanınız yettiği müddetçe. Genelde savaşlarda 2 kişi birlikte savaşabiliyorsunuz tab tuşuna basarak karakter değiştirebilirsiniz. Bir karakteriniz öldüğünde diğeri ile devam edebiliyorsunuz onunla tüm düşmanları öldürdüğünüzde diğer karakteriniz de tekrar canlanıyor.

Bu saldırı güçlerini level atladıkça size verilen puanlarla yenilerini açarak daha da kuvvetlenebilirsiniz. Burada saldırıların ayrıntılarına girmiyorum zira bir dünya saldırı çeşidi var onun için kendiniz oynayarak tatbik edebilirsiniz veya video incelememde görebilirsiniz. Daha sonradan level 7 olduğunuz zaman elite warrior oluyorsunuz ve yeni bir yetenek kısmı daha açılıyor. Bir de iki karakterin yardımcı güçleri var mors’un köpeği ona epey destek olurken alester’ın r’holar adındaki bir gücünü kullanarak ve onlara puanlar vererek geliştirebiliyoruz. Oyunda ana görevlerin yanı sıra alt görevlerde yaparak deneyim puanı kazanabilirsiniz. Bu görevlere haritada çıkan bazı belli bölgelere giderek tamamlayabilirsiniz. Bazı bölümlerde mors’un köpeği ile iz sürebiliyoruz ve görevimize bu şekilde tamamlayabiliyoruz. Alester’la ise r’holar gücünü kullanıp gizli kapılardan veya geçitlerden geçebiliyoruz.

Unreal motoruyla yapılmış olan game of thrones’un bu rpg oyununun grafikleri yılına göre fena değil ama daha iyi olabilirdi. Hikaye çok ilginç diyebilirim önceden de yazdığım gibi iki ana karakterimizin geçmişte yaşadıkları ve onları tekrardan bir araya getiren dramatik bir senaryo diyebiliriz. Ama ne yazık ki dizi ile bir alaka veya bağ yok. Onun için belki hoşunuza gitmeyebilir. Müzik ve sesler ise o bildiğimiz aşina olduğumuz game of thrones jenerik müziğini bol bol duyabiliyoruz daha oyunun ilk girdiğiniz zaman menüsünde bile çalıyor. Çevre ve karakter modellemeleri,silah modellemeleri de fena değil. Yapay zeka oldukça başarılı dövüşlerde harika savaşabiliyorlar ve siz kaçmaya çalıştığınızda peşinizi asla bırakmıyorlar. Sadece sizi görmeleri biraz zaman alıyor,iyice yanlarına kadar sokulmanız gerekiyor zira. Oynanabilirlik kolay değil ama önceden rpg oynayanlar ve usta olanlar çabuk alışırlar lakin hiç bu tarz oyun oynamayanlar ve yeni başlayanlar hiç ama hiç bu oyuna yaklaşmasınlar zira bazı dövüşler tam işkence diyebilirim. kaliteli boyutu çok büyük olmayan pro tarzda bir rpg oyunu oynamak istiyorsanız ve game of thrones dizisine bayılıyorsanız kesinlikle oynamadan geçmemeniz gereken bir oyun diye düşünüyorum. hepinize iyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!