12 Labours Of Hercules 2 The Cretan Bull inceleme (Mini game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

6 Nisan 2016 Çarşamba

12 Labours Of Hercules 2 The Cretan Bull inceleme (Mini game)

Küçük boyutlu oyunlar son yıllarda daha çok ilgimizi çeker oldu, tabii bunda mobil işletim sistemlerinin payı da büyük. Ayrıca yine son yıllarda çıkan popüler oyunların yüksek boyutlu olmasının da payının büyük olduğunu düşünüyorum. Özetle hem pc’de hem de telefon veya tabletimizde bize eğlenceli vakit geçirtecek ve sistemimizi zorlamayacak ve yer kaplamayacak oyunlara daha fazla sıkı sıkı sarılır olduk. Bugün de size daha önceden ilk oyununu incelediğim çok eğlenceli bir oyun olan ve benim mini oyun diye tabir ettiğim türden bir yapım olan ‘’12 labours hercules 2 The cretan bull’’un incelemesini sunacağım.

Bu tarz oyunlarda sabit mekanlar olur arkadaşlar ve genelde grafikler çok üst düzey değildir ve genelde 2 boyutludur. Oyunumuzda hız çok önemli zira turlarda ne kadar hızlı olursanız sizin için o kadar iyi. Yaptığınız iyi sürelere göre kupalar alabiliyorsunuz ve turlarda bulduğunuz puzzle parçalarıyla değişik yan görevleri etkin hale getirebiliyorsunuz. Turlara ilk girdiğimizde ise bize verilen işçilerle bazen bina yapabiliyor bazen ise önümüze çıkan engelleri aşarak turları geçmeye çalışıyoruz. İşçilerimiz yemek olmadan bir şey yapmıyorlar, zaten topladığımız her şey birbiriyle ilintili işçilerinizi çalıştırmak için erzaka bina kurmak veya geliştirmek için ise oduna ihtiyacınız oluyor.

Yapmanız gereken ise çok basit size verilen görevi(ekranın üst ortasında yazıyor) görev veya görevleri en kısa zamanda tamamlayabilmek. Turlar ve görevler ilk başlarda basit ve daha kısayken sonradan daha uzun ve zor görevler çıkabiliyor, hatta bazı turlar o kadar zorlayıcı ki ekranda nereye yetişebileceğinizi şaşırabiliyorsunuz. Yine eski oyunda olan ve bu oyunda da yardımımıza koşan ekranın sağ tarafında bulunan bonuslar var daha doğrusu joker diyelim. Bu jokerler turlara göre değişiklik gösterebiliyor, hatta bazılarında hiç olmayabiliyor. Bu jokerler ise işçilerimizi hızlandırabiliyor veya bize kurduğumuz binalardan daha fazla kaynak toplamamıza olanak sağlarken, binaları daha hızlı kurma ve ekstra bir işçi alma gibi işimizi kolaylaştıracak özellikleri kullanmamıza da olanak sağlıyor.

İlk oyunda olmayıp ta bu oyunda olan bir diğer yenilik ise toplamanız gereken kaynakların hırsızlar tarafından çalınması, eğer çabuk davranmazsanız bütün kaynaklarınızı topluyorlar ve size zor dakikalar yaşatabiliyorlar. Size bazı turlarda ilk oyunda da olan medusa ve cerberus’ta yardımcı oluyor. Ayrıca yine ilk oyunda olan ve bu oyunda çok olmayan boss niteliğindeki savaşlarda var, bu turlarda diğer turlarda oynayamadığımız sadece yatan ve bazen işimize yaradığında kasılan adeta bütün işin o yapmış gibi görünen herkül ile oynayabiliyoruz. Aslında mantık çok basit hızlı bir şekilde sizden istenilen görevleri doğru strateji ile doğru kaynakları toplayıp zaman kaybetmen yine doğru yolu seçerek en kısa zamanda turu bitirmek.

Sonuç olarak grafik bakımından çok bir şey beklenecek bir oyun değil lakin ara özetlerle desteklenen hikâyesi fena olmamış. Ama ilk oyuna nazaran üstüne bir şey koyamamışlar. Müzikler ve ses efektleri de aynı. Oynanabilirlik çok kolay zaten bu tarz oyunları 7’den 77’ye herkes oynayabilir bence. Çevre ve karakter modellemeleri yine aynı bundan sonraki oyunlarda daha kaliteli modellemeler ve grafikler bekliyoruz. Bir dünya puzzle benzeri şey kaldı, onların ne olduğunu anlayamadan oyun bitti. Böylesine akıcı bir mini oyunda bu tarz zorlayıcı ve sıkıcı şeyler olmamalı bence. Neyse pc’nizde yer kaplamayacak eğlenceli bir mini oyun istiyorsanız 12 labours of hercules 2 the cretan bull’u sizlere tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!