Trine 2 inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Şubat 2016 Salı

Trine 2 inceleme (pc nostalji)

Hani hep kötülüklerin son bulmayacağını düşündüğümüz hikâyeler vardır ya, devamlı bir bit yeniği vardır. Bir yerden yırtık paçadan çıkar gibi bir anda bitiveren kötü kalpli varlıklar filan vardır. Biz de onları her seferinde yok etmeye çalışırız daha doğrusu yok etmek için birçok yol arayıp uğraşırız. Oyunlarda da hep böyledir zaten bunun en açık göstergesi işte artık kötülük son buldu dediğimiz anda bitiveren oyundur. Lakin bir bakmışız ki yıllar sonra o oyunun devam oyunu çıkmıştır, yeni düşmanlar yaratıklar filan fişman. İşte bugünde incelemesini yapacağımız oyun aslında ilk oyunda bitti daha nasıl devamı olur diye düşündüğümüz ve demin yazdığım açıklamalara uygun, hatta cuk oturan trine 2.

İlk oyunu daha önceden incelemiştik bir platform oyunu olmasına rağmen mükemmel grafikleri ile akıllarımızda yer eden maceramızda 3 karakter kullanabiliyorduk. Biri büyücü, diğeri bir savaşçı daha doğrusu şövalye ve okçu bir hırsız kız vardı. Bu oyunda da aynı karakterler mevcut yeni eklenen bir karakter filan yok. Hikâyemiz ise yine şu ışıldak gibi olan şey bizi göreve çağırıyor. Yok, neymiş efendim kötü kalpli prenses, aynı Hugo’daki cadı sila gibi krallığı ele geçirmeye çalışıyormuş. Bu uğurda kendi güzeller güzeli ikizini bile saf dışı etmeye çalışıyormuş filan. İlk olarak büyücü ile başladığımız oyunda aynı ilk oyundaki gibi bize diğer karakterlerle sırasıyla oynatarak bir araya getirmemizi sağlıyor. Ve ana görevler başladıktan sonra istediğimizi değiştirip oynayabiliyoruz.

Her karakterin kendine özgü yetenekleri var. Zaten ilk oyunu oynayanlar ne dediğimi anlayacaklardır. Burada da bir değişiklik yok. Yine ilk oyundaki gibi aldığımız deneyim puanlarıyla her karakterin kendine özgü olan yeteneklerine puan vererek bazı geliştirmeler yapabiliyoruz. Mesela, büyücü ile başta bir sandık yapabiliyorken bütün geliştirmeler sonucunda 3 tane sandık hatta yatay bir satıh bile yapabiliyoruz. İlk oyunda bazı limitler vardı bizi zorlayan büyücü ile büyü yaparken sağlık barımızın altında bir limiti çıkıyordu mesela yine aynı şekilde yanlış hatırlamıyorsam okçu kızımızın ok sayısı sınırlıydı. Sağdan soldan bularak geçiniyorduk. Bu oyunda o limitleri kaldırmışlar, çokta iyi olmuş bence. Yine ilk oyunda çok checkpoint noktası yoktu, bu oyunda sanki adım başı koymuşlar gibi geldi.

Trine 2’de yine ilk oyundaki gibi sizleri çok zorlamayacak olan bazı bulmacalarda var. Bunlar için biraz kafa yormanız yeterli olacaktır. Zira trine platform, macera oyunu olmasının yanı sıra aynı zamanda bir bulmaca oyunudur da. Belki sizi zaman zaman sıkacaktır ama biraz dişinizi sıkıp kafa yorarsanız inanın bulmacaları çözüp büyük keyif alabileceksiniz. Oyunumuzda 13 dolu dolu oynayabileceğiniz birbirinden zevkli tur var arkadaşlar. Ben genelde kontrol ederim ama bu sefer bakmadım, gamepad ile oynanıyor mu hiçbir fikrim yok arkadaşlar.


Sonuç olarak ilk oyundan pek farkı olmayan bir grafik yapısına sahip olan trine 2’ de senaryoda pek iç açıcı değilse bile yine kaliteli ve kulağınızda hep yankılanacak hoş müzikleri sayesinde sizi içine almasını bilecek bir oyun diyebilirim. Çevre ve karakter modellemeleri ilk oyundaki gibi harika diyebilirim. Fakat oyun yenili konusunda pek bir şey vaat etmiyor, sadece multiplayer eklenmiş. Ben pek oyunlarda önemsemediğim için görmezden geldim doğrusu. Benim en çok istediğim yeniliklerden biri ise 3 karakterimizin yanına 1 veya 2 karakter daha eklenmiş olmasıydı. Ama ne yazık ki oda yok. Oynanabilirlik çok zor değil zaten ilk oyunu oynayanlar 2.oyunu hayli hayli oynarlar. Zira bu oyun ilk oyuna nazaran daha kolaylaştırılmış, ya da bana öyle geldi bilmiyorum artık orasına siz kara verirsiniz. Çeşitlilik için ilk oyundan öteye gittiğini söyleyemeyiz ama extralar konusunda fena değil turlarda bulduğunuz gizli sandıklar filan var, ayrıca karakterlerin resimlerini açabiliyorsunuz. Neyse sonuç olarak çok büyük boyutlu olmayan bence en harika grafiklere sahip olan platform macera oyunu olan trine 2 hepinize tavsiye ediyorum arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!