Streets of Rage Remake v5 inceleme (retro arcade game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Ocak 2016 Perşembe

Streets of Rage Remake v5 inceleme (retro arcade game)

Çoğunluğumuz çocukken değişik değişik konsollarda oyunlar oynamışızdır. Atari salonlarından artık sıkılıp evimizde canımız ne zaman isterse oynayabileceğimiz, keyfimiz ne zaman isterse açıp ne zaman isterse kapatabileceğimiz konsollar bizim için çok önemli rol teşkil etmiştir. Sıra beklemek yok. Jeton derdi filan yok, oh ne ala memleket. Gel keyfim gel. İlk başlarda grafikleri çok iyi olmayan oyunları oynuyorduk teknolojinin ilerlemesiyle beraber daha kaliteli konsollarda oyunlar oynamaya başladık.

İşte o konsollardan biri belki de dönüm noktası olan ve çoğumuzun akıllarında yer eden oyunları oynayabildiğimiz sega idi. Street fighter’dan tutunda sunset rider’a marvel vs capcom’dan mortal kombat’a kadar birçok atari salonu oyununu oynayabilmiştik. Belki de en çok sevdiğimiz ve arkadaşlarımızla beraber oynamaktan zevk aldığımız en iyi ilerlemeli dövüş oyunlarından biri ise hiç şüphesiz streets of rage’di.

Tabii işimiz sega’da da zordu, zira belki jeton atmıyorduk ama oyunu kayıt da edemiyorduk ne yazık ki. Onun için continue’lar bizim için çok değerliydi. Her neyse kısa bir açıklamadan sonra gelelim incelememize, streets of rage remake v5 sakın buradaki remake’e fazla takılmayın zira bu grafik anlamında bir yenileme değil. Sadece pc için 3 streets of rage oyununun birleştirilmiş ve birçok extra eklenmiş hali diyebiliriz. Oyunu tek kişi oynayabilmemizin yanı sıra istersek arkadaşımızla takım olabiliyoruz. Eğer iki kişi oynamak isterseniz ve arkadaşınız veya kardeşiniz filan yoksa yardımınıza cpu friend yetişiyor bu mod sayesinde bilgisayar size yardım ediyor ona istediğiniz karakteri verip nasıl davranması gerektiğini bile siz seçiyorsunuz.

Oyunu isterseniz klavye ile isterseniz gamepad ile oynayabiliyorsunuz. Oyunda değişik bölgelerden oyuna başlayabiliyoruz. Ve belli bir bölümden sonra seçim üzerine değişik bölümlerden devam edebiliyoruz. Yine yumruk zıplama gibi tuşlar aynı iken diğer karakteri yakalama ve vurma gibi şeyleri burada da etkin hale getirmişler. Bazen düşmana saldırıyorum diye arkadaşımızı pataklayabiliyoruz. Klasikleşen polis ekibi yardımını da bu oyunda yapabiliyoruz. Oyunda dolu dolu 8 bölüm oynuyoruz ve yine bölüm sonlarında bosslarla savaşıyoruz.

Oyunda en sevdiğim ve herhalde remake olmasının sebebi olan shop’tan birçok şey satın alabiliyoruz. Ama bunun için turlarda epey bir para toplamanız gerekiyor. Turlarda karşımıza gelen bazı karakterleri satın alıp açarak turlarda kullanabiliyoruz. Hile satın alarak turlarda istediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Ve bazı extra şeylerde satın alabiliyoruz oyun bitişleri vs. extra modda ise battle,survivor, boss rush, event ve volleyball gibi değişik modlarıda oynayabiliyorsunuz. Volleyball bir şeye benzemiyor onun için çokta şey yapmayın. Önemsemeyin yani.


Sonuç olarak şimdiye kadar eğer hiç streets of rage oynamadıysanız veya benim gibi sadece ilk oyununu oynayıp bitirdiyseniz işte size tam fırsatı.  3 oyunun paket yapılıp bir dünya yenilik eklenmiş ama grafikleri aynı halinde pc’nizde oynamak istiyorsanız streets of rage remake v5’i sizlere kesinlikle tavsiye ederim. Oyunu indirmek isteyen arkadaşlar tarayıcınıza adını yazın zaten kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Boyutu da çok büyük değil ayrıca oyun kurulu halde onun için pek zahmet çekmeden oyunu oynayabilirsiniz. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!