Resident Evil 0 hd Remastered ön inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

4 Şubat 2016 Perşembe

Resident Evil 0 hd Remastered ön inceleme (pc)

Son yıllarda moda olan eski oyunların grafiklerinin yenilenmesi ile karşımıza hd remastered diye bizlere sunulan oyunların haddi hesabı yok. Tabii bu durum bazı oyun severler için  artı bir durum diyebiliriz. Neden mi? Zira eski versiyonlarını oynamadıysanız yenilenmiş haliyle piyasaya çıkarılmış olan sürümünü görme şansı bulabiliyorsunuz. Ama ben eskisini gördüm bir de yenisini göreyim diyorsanız siz bilirsiniz tabii ki. Bugün de yazımın başlangıcından anladığınız üzere eskiden çıkmış olan ve illa ki adını duymuş olduğunuz, oynamadıysanız bile benim gibi kesin gördüğünüz bir oyun olan resident evil 0 hd remastered.

Önceden ilk oyunun hd remastered’i çıkmıştı. Valla ne yalan söyleyeyim ben eskiden ilk oyununu oynadığım için remastered halinin ön incelemesini yapmak içimden hiç gelmedi. Ama bu oyun farklı, zira bir dünya resident evil oynamama rağmen zero’yu oynamamıştım. Şimdi de elime geçen fırsatı değerlendireyim dedim. Bu oyunda diğer resident evil’larda görmediğimiz  s.t.a.r.s ekibinin jill’den sonraki diğer güzeller güzeli bayan elemenı rebecca chambers’ı yönetiyoruz. Resident evil 0 ilk resident evil’dan hemen sonra geçen bir zaman dilimini konu alıyor. İlk başta bir trene ne olduğu belli olmayan bazı varlıkların saldırısıyla başlıyor. Bizim içinde bulunduğumuz ekipte trene olayı araştırmak için geliyor ve bundan sonra tuhaf olaylar silsilesi başlamış oluyor.

Bu oyundaki birçok şeyi zaten eski serileri oynayan arkadaşlar biliyorlardır ama ben yine de bir hatırlatayım. Kamera açısını sizin kontrol edemediğiniz, yani belli bölümlerdeki sabit kamera açılarıyla ilerleyebildiğimiz aksiyonun yanı sıra bulmacalarla bezenmiş bir oyundur aslında. Sağdan soldan cephane bulabiliyorsunuz, ayrıca save yapmak için yine eski oyunlarda olan ink ribbon (mürekkep kutusu) bulmak zorundasınız. Ama merak etmeyin bu sefer eskileri kadar zor bulunur yapmamışlar. Yine eski oyunlarda olan sağlığımızı iyileştiren green herb (yeşil bitki) bu oyunda var. Olmazsa şaşardım zaten, büyük bir ihtimalle red ve bkue herb’te var bunları birleştirerek mixed herb (bitki karışımı) yapabiliyorduk. Bir de yine klasik olan sprey var tabii sağlımızı full yapan.

Oyunda eski oyunlarda olan ve zombilerden yaratıklardan kaçarken en rahat ettiğimiz yerlerden biri olan kayıt odası var bu odada olan sandığımıza bazı eşyalar koyabiliyoruz. Zira karakterimizin belli bir kapasitesi var. Öyle her şeyi alıp yanınızda taşıyamıyorsunuz. Yine eski oyunlarda olan bir klasik olan sağdan soldan bulduğunuz kayıtlar oyunda ilerlemenizde sizlere ışık tutacak. Bu bazen bir bulmaca çözümü olabilirken bazen size yol gösterme olarak karşınıza çıkabilecek.

Önceden yazımda da hatırlattığım gibi eğer bu oyunu oynamadıysanız kesinlikle yenilenmiş grafikleriyle beraber bir denemenizi tavsiye ederim. Anlaşılan capcom resident evil’ın 2000’den önceki çıkardığı klasik oyunlarının hepsini hd remastered olarak piyasaya sürecek. Siz de eski resident evil’cılardansanız yeniler eskileri gibi değil korku oyunu deyince nerede o eski resident evil’lar diyorsanız resident evil hd remastered’i kesinlikle oynamanızı tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!