Farm Mania (mini game) inceleme (nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Kasım 2015 Cumartesi

Farm Mania (mini game) inceleme (nostalji)

Hepimiz şehrin stresinden, kalabalığından ve trafiğinden bıkmışızdır, ne zaman bir tatilimiz olsa soluğumuzu doğada insanlardan uzakta kafamızı dinleyerek geçirmek isteriz. Hep emekli olduğumuzda ise kurduğumuz hayaller vardır ya doğada bulunan bir çiftlik evinde yaşamak ya da insanlardan uzakta küçük bir sahil kasabasında yaşamak.

Bazılarımız yaşadıkları şehirden kopamazlar emekli olsalar bile, işte bu tür durumlarda size en azından bir parça da olsa yaranıza merhem olabilecek ve sizi rahatlatacak bir oyun var. Bir çiftliğiniz olacak ve o çiftlikte size verilen görevleri yerine getirerek ilerleyebileceksiniz. Oyunumuzun adı daha önceden de incelemesini yaptığımız hem tür olarak hem de isim olarak benzeyen farm frenzy gibi bir yapım olan fram mania.

Oyunumuzda yönettiğimiz kızımızın büyükbabası ve büyükannesi ile beraber çiftliklerini nasıl işletip büyütüp geliştirdiklerini görüyoruz daha doğrusu biz yardım ediyoruz. Oyunun mekanikleri farm frenzy’ye çok benziyor sadece ufak tefek bazı değişiklikler var. Yine size verilen belli zaman zarfında yine sizden istenilen görevleri yerine getireceksiniz. Bu görevler ilk başta kolayken sonradan bayağı zorlaşıyor ve çoğalıyor.

Oyunda çeşitli sebze ve meyveler ekip yetiştirebiliyoruz bunları yaparken arkada duran büyükbaba ile kuyudan su çekerek meyve ve sebzeleri sulayabiliyoruz. Ayrıca diğer hayvanlara büyükbaba ile yem hazırlayıp kızımızla bu yemleri hayvanlara dağıtabiliyoruz. Oyunun arka planında olan bazı üretim yerleri ile de büyükanne ile değişik mamüller üreterek ve satarak paralar kazanabiliyoruz. Tabii bunlar bazen zorunlu olabiliyor.

Yine turlara girmeden önce shop’tan bazı şeyleri satın almanız isteniyor. Bazen zorunlu olabiliyor, bazen de sizden satmanız isteniyor. Shop’un sağ tarafında ise sizin için turlarda işinizi kolaylaştıracak birçok ekipman bulunmakta. Mesela: daha fazla su çekebileceğiniz bir kuyu, eldiven, büyük su kapları, büyük bir bahçe ve çitler,daha geniş hacmi olan hızlı araçlar gibi. Diğer tarafta ise birçok hayvan alabiliyorsunuz. Bunları yavru iken büyütmek gibi görevler de çıkabiliyorken bir de değişik üretim merkezleri satın alıp açarak kek, pasta, eldiven gibi mamüller üretip ticaret yapabiliyorsunuz.

Aslında oyun basit tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorsunuz bir nevi, ama daha sade ve basit, eğlenceli bir hali ile. Bir de aralara bonus turlar serpiştirmişler. Normal sabit bir resim üzerinde gizlenmiş bazı hayvanların belli zaman zarfında bulmanız sizden isteniyor. Bazen o kadar çok görev çıkıyor ki nereye yetişeceğinizi şaşırabiliyorsunuz. Bu gibi durumlarda shop’tan satın alacağınız enerji içeceğini kullanın ve kızımızın hızına hız katın. Bir de siz iş yaparken devamlı işinizi sabote etmeye çalışan yaramaz dostlarımız var, Karga ve tavşan. Karga hayvanlara ayrılan yemleri yiyip bitirebiliyor tavşan ise ektiğiniz meyve ve sebzelere zarar verebiliyor. Sizin yapmanız gereken ise imleci yaramaz dostlarımızın üstüne getirip onları dostça bir şekilde tıklayarak kovmak.

Sonuç olarak çok küçük boyutlu, eğlenceli bir oyun oynamak istiyorsanız, grafikleri fena sayılmayan müzikleri hoş bayağı bir turu olan farm frenzy tarzı bu oyunu sizlere tavsiye ederim. Oynadığınız zaman bana hak vereceksiniz arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar. 







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!