The Book of Unwritten Tales inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

23 Kasım 2015 Pazartesi

The Book of Unwritten Tales inceleme

Bugün incelemesini yapacağımız oyun gerek karakterleriyle gerekse konusuyla yüzüklerin efendisine çok benzeyen içinde büyücülerin, trollerin, elflerin geçtiği tıkla-ilerle macera oyunu olan the book of unwritten tales oyunu. Oyunumuzun hikâyesi ise kısaca şöyle: ünlü bir büyücü olan gremlin mortimor gizemli ve çok güçlü bir hazinenin varlığını keşfeder, Bu hazine sayesinde büyük bir güce ulaşarak her şeyi kontrol edebileceksinizdir.

Bu hazineyi mortimor’un keşfettiğini bilen başka kötü amaçlı büyücülerde vardır ve onu mortimor’un elinden almak için kaçırırlar tam bu esnada yöneteceğimiz karakterlerden biri olan güzel elf kızımız ivo bu olaya denk gelir ve oda mortimor’u kaçırdıkları ejderhaya biner ve büyücü gremline kaçması için yardım eder. Akabinde mortimor koyulduğu kafes ile birlikte diğer yöneteceğimiz küçük dostumuz sevimli karakterimiz wilbur’ün yaşadığı yere düşer ve wilbur’e usta büyücüye vermesi için bir yüzük verir daha sonra mortimor ejderha tarafından tekrar kaçırılır.

Buna bir anlam veremeyen wilbur ise bir anda içindeki maceracı ruhun ona bu işin peşini bırakmamasını söyler ve bu yüzüğü getirmesi gereken yere gitmek için gerekli hazırlıklara başlar. Ve ileriki turlarda wilbur ve ivo’nun yolları kesişir ve bazı bölümlerde ortak bile oynayabiliyoruz. Oyunda sadece ivo ve wilbur’ü kullanmıyoruz. Yine ileride ekibimize dahil olacak nathnaline ve tuhaf bir yaratık olan critter’de bize yardım edecek.

Oyunumuz yine klasik tıkla-ilerle tarzı, yani sadece mosue tıklamaları ile karakterlerimizi yönetiyoruz. Yön tuşları herhangi bir işimize yaramıyor. Yine bu tarz oyunlarda olan diyaloglar bu oyunumuzda da bolca var. Sağdan soldan bulduğumuz objeleri alıp yine sağa sola kullanabilirken aynı zamanda bazı kişilere vererek te ilerleyebiliyoruz. Oyunda çok katı bulmacalar yok ama ara ara ne yapacağınızı veya hangi objeyi kullanacağınızı şaşırabilirsiniz.

Aldığınız objeleri herhangi bir yere veya kişiye kullanamıyorsanız yapacağınız tek şey elinizdeki objeleri birbiriyle birleştirmek olur bu sayede takıldığınız zamanlarda oyunun kilidini açabilirsiniz. Yeni bir mekana girdiğinizde ise hangi objeyi kullanacağım veya alacağım diye düşünebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken çok basit. Benim de bu tarz oyunlarda en önemsediğim hususlardan biri olan search scene tarzı bize sadece etkileşime gireceğimiz nesneleri gösteren bir tuş olan boşluk tuşuna basmanız.

Bu sayede oyunda sıkılmadan sadece etkileşime gireceğiniz objelere odaklanarak hem zamandan kazanarak ilerleyebileceksiniz. Bazı objeleri bir kez tanıttıktan sonra bırakmayın bir kere daha bakın zira bazı objeleri önce tanıttıktan sonra el işareti çıkıyor ve alabiliyorsunuz. Bir objeyi bir yere veya kişiye kullanacağınız zaman ise altında yazı çıkıyor arkadaşlar oradan anlarsınız zaten.

Önceden de yazdığım gibi bazı bölümlerde yanı anda iki karakteri değiştirerek yönetebiliyoruz. Mesela wilbur kısa boylu oluğu için alçak yerlerden rahatça geçebiliyor. Nathnaline ise diğerlerinden güçlü olduğu için bazı yerlerde işimize yarayabiliyor. İvo ise elf olmasına rağmen öyle yüzüklerin efendisindeki elfler gibi çok yetenekli olduğunu ve bize çok yardımı olduğunu söyleyemem.

Sonuç olarak grafikleri genelde bu oyunlarda olan sabit kamera açısıyla berber oldukça kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Ama en azından arka planda bulunan su vs. en azından hareket ediyor. Hikâye ise oldukça kaliteli ve sürükleyici diyebilirim. Bir kötü tarafı varsa oda Türkçe yaması olmaması. Oyunda fazla diyalog olması sizleri biraz sıkabilir ama isterseniz konuşmaları hızlı bir şekilde geçebilirsiniz. Çevre ve karakter modellemeleri oldukça başarılı, hatta bazı bu tarz oyunlarda konuşma esnasında ağız oynamaz ve karakterlerin mimikleri olmaz, Bu oyunda bunlara çok özenildiği aşikâr.

Oyun genel hatları ile çok başarılı oynanış da fena değil ama bonus içerik veya ekstralar gibi oyunla alakalı içeriklerin olmaması da hiç iyi olmamış. Böylesine bir yapımdan karakter çizimlerinden, oyun içi videolara kadar birçok değişik bonus görmek isterdik doğrusu. Neyse, masalsı bir orta dünya hikâyesi olan eğlenceli aynı zamanda sizi çok güldürecek olan tıkla-ilerle, macera oyunu olan ‘’the book of unwritten tales’’i kesinlikle oynayın derim. Hepinize iyi oyunlar arkadaşlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!