12 Labours of Hercules inceleme (mini game) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

2 Kasım 2015 Pazartesi

12 Labours of Hercules inceleme (mini game)

Yine her yerde oynamalık, küçük boyutlu ve pc’nizi asla kasmayacak oyun türlerinden olan ve benim mini oyun diye tabir ettiğim eğlencelik yapımlardan ’12 labours of hercules’ oyununun incelemesini yapacağım.

Daha önceden bu oyuna benzer birkaç incelememiz olmuştu hatırlarsak. Viking brothers, moai build your dream ve rescue team gibi. 12 labours of hercules oyunu da mekanikleri bakımından bu oyunlara çok yakın benzerlikler göstermekte. Oyunumuz isminden de anlaşılacağı üzere antik yunan çağında geçmekte. Oyunumuz hercul’ün sevgilisinin kaçırılmasıyla başlıyor ve de böylece uzun ve birçok düşmanla karşılaşacağımız uzun bir yola koyulmak zorunda kalıyoruz.

Bu yolculuk esnasında hercül’e en yakın dostları yardım etmektedirler. Bu dostlar genelde çalışan eli becerikli işçilerdir ve turlarda bizden istenilen şeyleri bulup buluşturma görevi onlarındır. Hercüle ise genelde turlarda hamağında yatmaktadır sadece büyük engeller çıktığında ondan yardım alabiliyoruz. Hem o hem de diğer işçiler ise yeterli erzak olmadan iş filan yapmıyorlar. Yani aç ayı oynamaz misali.

İlk oyuna başlayacağımız zaman yanlamasına genişleyen haritamızda arka arkaya oynayarak açtığımız turlarda belirlenmiş sürenin altına düşmeden bizden istenilen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer örnek verdiğim oyunlarla aynı mantığa sahip yani. İlk oyuna başladığınızda size kısa ve öğretici bir tur oynatılıyor zaten yapmanız gereken yani sizin için oyuna devam etmeniz istenilen objeyi siz başka bir objeyi toplamaya çalışsanız da size tepesinde ok çıkarak ‘ahanda alman gereken şey burada’ dercesine size yardımcı oluyor.

Yine diğer oyunlardan bildiğimiz bina kurma bu oyunda da var. Çiftlik, keresteci filan gibi binalar yapı bunları geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca sağdan soldan bulduğunuz erzak ve ağaçlar sayesinde de oyundaki geliştirmeleri yapabiliyorsunuz. Oyun içi geliştirmelerin dışında herhangi bir shop tarzı satın alma ve upgrade filan yok arkadaşlar.

Oyunda hercül’ün yanı sıra bize yardımcı olan yine yunan mit’inden bildiğimiz yaratıklar var. Medusa, cerberus ve pegasus gibi. Birde geliştirmeler yaparken kendi ana binanızı geliştirip daha fazla işçi ile daha fazla işin üstesinden gelebilirsiniz. Ayrıca ekranın sağ köşesinde bulunan limitte size verilen bonuslar sayesinde turlarda daha rahatça görevleri halledebilirsiniz.

Bu limitteki bonuslar turlara göre farklılıklar gösterebiliyor. Mesela zamanı kısa süreliğine durdurarak görevleri daha çabuk yapabilirsiniz. Ekstra işçi çağırarak görevlerin hepsini daha hızlı yapabilirsiniz. Daha fazla kaynak sembolünü seçerseniz de bütün size gelen erzak ve diğer ürünleriniz kat be kat fazlalaşıyor. Bir de en çok işe yarayanlardan olan hızlandırma var, bonusları kullanırken hepsini aynı anda kullanamazsınız arkadaşlar. Zira belli bir limiti var o limit her kullanmanızda sıfırlıyor ve sonradan tekrar kullanabilmeniz için doluyor. Hangi sembolü kullanmaz istiyorsanız oraya kadar lmit dolmuşsa kullanabiliyorsunuz.

Oyunda stratejinizi doğru belirleyin arkadaşlar zira önünüze başka yollar çıkacak olan turlar var bu turlarda doğru seçimi yapmalısınız yoksa oyun tıkanabiliyor. Ama çokta sorun etmeyin tıkandığınızı anladığınız anda baştan başlayın ve yaptığınız hatayı yenilemeyin.


 Bir de diğer bu tarz oyunlarda olmayan ve sadece bu oyunda gördüğüm hercül’le oynadığımız boss savaşı gibi bazı ara görevler mevcut bu görevlerde çok güzel ve eğlenceli. Mesela yine yunan mitolojisinden ve god of war’dan hatırladığımız hydra ile savaşabiliyoruz. Neyse arkadaşlar kendisi mini oyun ama içindeki dünyası bayağı büyük olan doyumsuz eğlencelik, kaliteli grafikleri ve müzikleri olan aynı zamanda muadil oyunlardan daha kolay olduğunu düşündüğüm ’12 labours of hercules’ oyununu sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!