Call of Duty Ghosts inceleme (pc) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

7 Kasım 2015 Cumartesi

Call of Duty Ghosts inceleme (pc)

Belki de en iyi fps ve aksiyon oyunları serisi olarak aklımızda ömür boyu yer edecek ve unutamayacağımız oyunların başında gelen ve yapımcıları her nasıl yapıyorsa çıkardıkları yeni oyunların çoğunda heyecan dozajı azalmayan ve de hikâyesi yozlaşmayan call of duty serileri ilk başlarda 2.dünya savaşı kurgularıyla karşımıza çıkmıştı. Sonradan modern savaşa döndüler, muhtemelen artık böyle devam edecekler.

Bugünkü inceleyeceğimiz call of duty oyunu ise ana oyunların dışında geçse de modern oyunlarda gördüğümüz ve ekibimizde yer alan elemanlardan biri de olan ghosts ekibinin hikâyesini konu almakta. Oyun bayağı kıyamet kopuyormuşçasına, uzaydan gelişmiş bir uydu olan adını odin verdikleri bir silah tarafından dünyaya yapılan saldırı ile başlıyor. Bu oyunumuzda düşmanlarımız federasyon adı verilen bazı Amerika ülkelerinin birleşmesiyle oluşan bir yapı.

Size bahsettiğim saldırıyı aslında Amerika’nın silahı olan odini ele geçirerek başlatanlar federasyonun askerleri. Zaten bir iki bölüm uzayda da oynayabiliyoruz. Ve bizde asıl kahramanlarımız olan hesh, logan ve babalarıyla bir şekilde kaçmaya çalışıyoruz. Bu baba ve oğulları askerler, yani çocuklar baba mesleğini devam ettiriyorlar desek yanlış söylemiş olmayız.

Hesh ve logan ghosts ekibinden değiller ama gruba girmek için epey çaba sarf ederler ve sonunda ekibe dahil olurlar lakin devamında bilmedikleri bir sırla gerçekleri öğrenirler. Bu sır babalarının yıllar önce yaşadığı bir sırdır ve oğullarından bunu gizlemiştir. Ama sonunda bütün olanları anlatır tabii biz bu sırı bir bölümde oynayarak şahit oluyoruz.

Bu oyunda yine diğer call of duty’lere benzer taraflar olsa da bazı değişiklikler göze çarpmıyor değil. Mesela önceki oyunlarda hep bize köpekler saldırırdı. Bu oyunda ise riley adındaki özel eğitimli köğeğimizle biz düşmanlara emir verip saldırtabiliyoruz. Riley’e bağlı olan kamera sayesinde birçok görevi de başarabiliyoruz.

Yine önceki oyunlardaki gibi attığınız el bombalarını düşmanlarınız size geri iade edebiliyor. Aynı şekilde sizde onlara atabiliyorsunuz. Turlara girerken yine bize otomatik silahlar veriliyor, yani biz silahlarımızı seçemiyoruz. Sadece bir makineli ve tabanca kullanabiliyoruz. Ama isterseniz öldürdüğünüz düşmanlarınızdan düşen silahları alıp kullanabilirsiniz. Yine yaralandığımız zaman saklanıp siper aldığımızda iyileşebiliyoruz.

Turlar ise gayet güzel fakat yine de bana oyun kısa geldi. Eski call of duty’lerden bu yana alıştığımız araç kullanımı bu oyunda da mevcut. Benim en çok sevdiğim araçlardan biri olan helikopter ve tank görevleri yapabiliyoruz. Ve kurgu gereği bir anda destek verdiğimiz askerlere de geçerek onları da yönetebiliyoruz. Bu oyunda paldır küldür her yere daldığımız turlar var evet ama bazı turlar var ki arkadaşlar o turlarda adeta sam fisher olup düşmanlarınızı gizli öldürmek zorunda da kalabiliyoruz.

Hele hele bir bölümde uçağımızın düştüğü ve düşman askerleriyle dolu bir ormanda saklanarak ve diğer silah arkadaşlarımızı bulmaya çalışarak geçirebiliyoruz. Yine okyanusun dibinde çok zorlu bir görevin üstesinden gelmeye çalışırken köpekbalıklarından da kıçımızı kurtarmaya çalışıyoruz.

Grafik bakımından fena değil diyebiliriz. Zaten call of duty oyunları hiçbir zaman ne battlefield veya bir crysis grafikleriyle aynı seviyeye geldiğini söyleyemeyiz. Bence call of duty ghosts oyununun en öne çıkan özelliği senaryosu ve göz kamaştırıcı kurgusu ve aksiyonu bu sayede sizi oyunun içine alıyor ve kendinizi oyuna tamamıyla adapte edip sürüklenmenizi sağlıyor. 

Müzik ve sesler fena değil ama eski 2.dünya savaşı oyunlarının müzikleri çok daha iyiydi bence. Yapay zeka önceki oyunlarla aynı diyebilirim ben pek değişen bir şey göremedim zira. Oynanabilirlik çok zor değil zaten şimdiye kadar illaki bir call of duty oyunu oynamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Sonuç olarak fps aksiyon oyunu hastasıysanız hele hele call of duty fanıysanız bu oyunu daha oynamadıysanız hemen oynayın derim. Hepinize iyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!