Kings Quest ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

4 Ağustos 2015 Salı

Kings Quest ön inceleme

Bugün çok eğlenceli ve bir o kadar da sinematik kalitesi yüksek bir oyun olan ‘’kings quest’in ön incelemesini yapacağız. İlk başta her ne kadar tıkla-ilerle oyunlarına andırsa da tam anlamıyla bağlantılı diyemeyiz. Zira karakterimizi klasik tıkla-ilerle oyunlarındaki gibi mouse’umuzla yönetmiyoruz. Normal yön tuşları kullanarak ilerletiyoruz.

Aslında ben klasik tıkla-ilerle oyunu sanmıştım fakat oynamaya başladıktan sonra sadece telltale’in yaptığı oyunlardaki gibi anlık seçim yaptırdığı zamanlarda tuşlara bastırıyor. Bu anlarda çok dikkatli olmalısınız çünkü sizden bazı tuşlara hemen basmanız istenebiliyor. Onun için eliniz her zaman tetikte olmalı.

Oyunumuz ilk başta sevimli gandalf benzeri bir dedemizin torunları olduğunu tahmin ettiğim çocuklara anlattığı bir hikâyeyi sesinden dinleyerek oynadığımız bir açılışla başlıyor. Adeta disney çizgi-filmlerinde gördüğümüz karakter ve çevre modellemelerine benzeyen oyunumuzda maceranın yanı sıra aksiyon ve komedi de mevcut. Ara geçiş videolarıyla da oyunu daha zengin bir içeriğe dönüştürmüşler.

Bu oyunumuzda bölüm bölüm çıkacak arkadaşlar 5 bölüm olarak tamamlanacak. Oyunda herhangi bir silahımız filan yok sadece sağdan soldan bulduğumuz objeleri bazı yerlere kullanarak bulmaca tarzı şeyleri çözerek ilerleyebiliyoruz. İşin aksiyon kısmı ise yazımın başlarında da bahsettiğim anlık tuş seçimi yaptırdığı zamanlar. Bu zaman zarfında mesela eğilmeniz için s tuşuna basmanız gerekiyor veya normalde kullanamadığınız yayınızı size çarpacak olan bir sarkıtı vurmak için hemen kullanmanız gerekebiliyor.

Macera tamam aksiyon tamam bir de komedi eklenmiş oyunumuza ufak espri niteliğinde bazı sahneler konmuş bu da oyunun daha eğlenceli bir hal almasını sağlamış. Zaten karakterimiz biraz şaşkın bir tipe benziyor evet şaşkın ama bir o kadar da cesur. Zira oyunun başında girdiğimiz mağarada bir ejderha uyumakta, bizim amacımız ise sihirli bir aynayı ondan bir şekilde alabilmek. Ee bu o kadar kolay değil tabi ki. Bir de aklıma bu oyunu oynarken her nedense hobbit filmi gelmedi değil.

Bazen mağarada kendimize yol açmak için ses yapmak zorunda kalıyoruz bu esnada ejderha uyanabiliyor, sizin yapmanız gereken ise yanınızda bulunan bir yatağa girerek saklanmak. Evet, yanlış okumadınız o esnada size yakın olan yatağa ejderhaya yakalanmamak için girip kurtulabiliyoruz.

Sonuç olarak macera, aksiyon ve komedinin sinematik bir yapımla harmanlanmış hali diyebiliriz ‘’kings quest’’ için grafikleri de son derece kaliteli diyebilirim. Ayrıca müzikleri de çok hoş. Uzun zamandır oyun oynamayan arkadaşlar varsa gerçekten kaliteli bir oyun bekliyorlarsa hatta beklemeyenler içinde bu oyunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Hepinize iyi oyunlar.





0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!