Alien Storm (retro arcade game) inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Alien Storm (retro arcade game) inceleme

Atari salonları bir döneme damga vurmuştu. Aldığımız harçlıklarımız jetonlara yatırıp en beğendimiz ve bize kolay görünen oyunları oynamaya çalışırdık. Yani aldığımız jetonların hemen bitmemesi için uzun soluklu oyunlar seçmeye özen gösterirdik. Zaten popüler oyunlar genellikle dolu olurdu, bizde sıra beklemek zorunda kalırdık. Ama o oyunda ustaysak hemen oynayan kişinin karşısına geçip kıyasıya bir mücadeleye girişirdik.

 Zaten o oyunu bilmeden jeton atıp birinin karşısına geçmek tam anlamıyla aptallık olurdu. Neyse açılışı maziden yapayım istedim. Epey atari salonu görmüş ve bir dünya oyun oynamış, bitirmiş biri olarak böyle bir giriş olsun istedim. Zira bugünkü oyunumuz Retro arcade bir oyun yani atari salonu oyunu. Ama sega’nın konsollarından birine de çıkmış bir oyunu.

Adı disneyland olan bir atari salonunda fazla dolu olmayan bir oyun ararken bulmuştum ‘’alien storm’u’’ önce pek hoşuma gitmemişti lakin o zamanlar 2 kişilik ilerlemeli oyunlar çok hoşumuza gidiyordu. En yakın arkadaşımla devamlı boş bu tarz oyunlar arıyorduk, bir gün ‘’alien storm’a’’ denk geldik pek oynayan yoktu. Bizde girip oynayalım dedik 3 karakter yönetebiliyorduk fakat ilk kolun karakter seçme şansı yoktu ama ikinci kol şanslıydı. Zira karakter seçme şansı vardı. İlk kol elektrikli silahı olan bir karakteri yönetebiliyorken ikinci kol yine elektrikli kırbacı olan bir robot ve lav silahı kullanan güzel bir bayan seçebiliyordu.

Oyunu iki kişi oynamak genelde daha iyidir zira arkanızı kollayacak birinin olması düşüncesi sizi gerçekten bu tarz oyunlarda bayağı rahatlatır. Tuşlardan biraz bahsedecek olursak bir tuşa bastığımızda yaratıkları otomatik silahları kullanarak öldüren kahramanlarımızla istersek zorlandığımızda sağlık barımızın altındaki enerji barı dolu ise özel güç kullanarak yardım çağırabiliyoruz. Böylece büyük bir gemi üstten hızlıca bizi zorlayan yaratıkların kökünü bir anda tarayarak temizleyip geçiyor.

Diğer bir tuş ise yuvarlanma veya zıplama tuşu diyebiliriz. Bu sayede yaratıkların abuk sabuk hareketlerinden kaçabilirsiniz. Turlar ise çok zevkli ve kesinlikle sıkmayan cinsten. Turları 3’e ayırabiliriz. 1:normal tur yaratıkların bize saldırdığı ve bizimde onları temizlediğimiz turlar. 2: market turları, bu turlar kapalı mekânda geçiyor ve fps olarak sadece hedef simgemiz gözüküyor. Bize saldıran daha doğrusu ekrana atlayan yaratıkları temizliyoruz. 3: koşu turları,bir nevi hızlandırılmış tur diyebiliriz. Karakterlerimiz koşarak (aslında oldukları yerde sayıyorlar) ilerlerken önden size saldıran yaratıkları temizliyoruz.

Sonuç olarak çok zevkli bir Retro arcade atari salonu oyunu oynamak canınız çekiyorsa hele hele 2 kişi arkadaşlarınızla müthiş bir eğlence deneyimi yaşamak ve o eski ‘’atari salonları günlerini’’ yâd etmek istiyorsanız ‘’alien storm’’ tam size göre, kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!