Submerged ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

8 Ağustos 2015 Cumartesi

Submerged ön inceleme

Her zaman kıyamet sonrasını anlatan senaryoları olan filmler ve oyunlar ilgimizi çekmiştir. İçinde hep bir gizem ve merak uyandıran gidişat vardır. Acaba bundan sonra ne olacak? Ne yapacağız şimdi? Nasıl hayatta kalacağız? Kimler bize sahip çıkacak ve yardım edecekler? Gibi soruları bu tarz hikâyelerde aklımıza bol bol getiririz.

Bugünkü ön incelemesini yapacağımız ‘’submerged’’ (batık) oyunu da bu tarz bir oyun diyebiliriz. Oyunumuzun hikâyesi ise şöyle: gizemli bir şehrin tamamıyla su altında kalmasından sonra balıkçı kayığı ile o şehire gelen miku ve yaralı kardeşinin hayatta kalma hikâyesi diyebiliriz. Evet, yönettiğimiz karakterimizin adı miku neden olduğunu bilmediğimiz şekilde kardeşi karnından ağır bir yara almış. Oyunun daha öncesini bilmediğimiz için kardeşinin neden yaralandığı ve şehrin neden böyle hale geldiği tam bir muamma.

Belki oyunun ileriki safhalarında bununla ilgili görseller veya yazılar görebiliriz. Oyuna başladığımızda ise bize verilen görevleri yerine getireceğiz. Oyunun Türkçe olduğunu da söyleyeyim, bu sayede hiç zorluk çıkarmadan sizden istenilenleri yerine getirebileceksiniz. Oyunumuzda kendine has açık dünyası var ve bu dünyada buraya geldiğimiz balıkçı kayığımızla gezebiliyoruz.

İlk başta kardeşinin yarasını sarmak için tıbbi gereçler arıyoruz. Daha sonradan ısıtmak için ateş vs. sonradan ne olacak bilmiyorum. Kayığımızla gezerken dürbünümüzle etrafı gözetleyip yer belirleyerek şehrin gizemine ait bilgiler ve değişik şeyler toplayabiliyoruz. Ayrıca değişik birçok hayvanlarla da haşır neşir olabiliyoruz. Dev balinalardan tutunda kayığımızı takip eden yunuslara kadar envai çeşit hayvan görebiliyoruz.

Oyun da başka insanlar filan var mı bilemiyorum. Tabii bunu öğrenmemiz için oyunda ilerlememiz gerekiyor. Aslında bana ilk başlarda i am alive oyununu hatırlattı, lakin i am alive oyunun da insanlarla kavga edebiliyoruz. Ama bu oyunda ne yazık ki kavga dövüş filan yok. Bir nevi hayatta kalma oyunu diyebiliriz.

 Binalara tırmanırken de aklınıza prince of persia veya assassin’s creed gelecektir zira çok benzerlik gösteriyor. Ayrıca motoru da devamlı kullanamıyoruz anladığım kadarıyla haritada belli noktalarda bulunan pervane simgelerini toplamalısınız. Yine haritada bulunan erzakları da toplamak zorundasınız. Zaten oyun fazla karışık değil hemen çözeceksinizdir, hem de Türkçe destekli olması işinizi daha da kolaylaştıracak.


Grafikleri kaliteli, hikâyesi gizemli, ruhumuza işleyen müzikleri ile adeta kıyamet sonrası yaşanan bir hayatta kalma macera oyunu oynamak istiyorsanız ‘’submerged’’ tam size göre diyebilirim arkadaşlar. Hepinize iyi oyunlar.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!