Dead Synchronicity Tomorrow Comes Today ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

14 Nisan 2015 Salı

Dead Synchronicity Tomorrow Comes Today ön inceleme



Yine alman oyun stüdyosu olan daedalic ve fictiorama’nın piyasaya sürdüğü tıkla-ilerle macera oyunu dead synchronicity’nin ön incelemesini yapacağız. Yazımın başında yine dedim zira daedalic devamlı bu tarz oyunları sıklıkla çıkarıyor aslında benim beklediğim esas oyun silence’tı yani whispered world’ün 2.oyunu.

Bu oyunumuzda da yine klasik tıkla-ilerle şeklinde oynuyoruz yani karakterimizi yön tuşları yerine Mouse ile imleci tıkladığımız yere yönlendiriyoruz. Hikâyemiz ise anladığım kadarıyla büyük bir patlama sonucunda ki büyük ihtimalle atom bombası,  hayatta kalan insanların yaşayışlarını anlatan fakat bu sırada askeri rejim ’in insanlara çok sert davrandığı anlatan bir senaryo.

Oyunumuz grafik bakımından çok çizgi roman tarzı ve sıra dışı diyebiliriz. Karakterlerin elleri ve ayakları çok ilginç şekilde modellenmiş. Yine diğer tıkla-ilerle oyunlarındaki gibi diyaloglar yapıyoruz ve bazı objeleri ekipman olarak alarak kimi zaman ise birleştirip kullanabiliyoruz. Benim bazı oyunlarda gördüğüm ilk secret files’ta görmüştüm.

Olduğumuz mekândaki hangi objelerle etkileşime geçebileceğimizi gösteren bizim için kolaylık sağlayan bir özellik olan search sceen (arama ekranı) vardı. Bu özellik sayesinde yeni girdiğimiz ve bir dünya karmaşık şeylerin olduğu yerde, acaba ne alınacak? Veya neyle etkileşime geçilecek diye sorularla kafanızı yormuyor bu tuşa basarak bir anda sadece almanız gereken veya tanıtmanız gereken objeleri veya yerleri size gösteriyordu.

Yine bazı daedalic oyunlarında buna benzer bir özellik görmüştüm aynı şekilde bu oyunumuzda da tek tık ile sadece space tuşuna basarak o mekândaki etkileşime geçilecek objeleri görebilirsiniz. Oyunun ön incelemesini yaptığım için acaba bulmacalar var mı yok mu bilmiyorum ama bence diyaloglar ve bulmacalar bu tarz oyunların her şeyidir onun için orta düzeyde olsa bulmaca ve diyaloglar olmalı. Yani sadece bir dünya diyalog olup ta hiç bulmaca yoksa veya az varsa o oyunun tadı olmaz.

Sonuç olarak küçük boyutlu ve pc’nizde kasmaycak bir macera oyunu istiyorsanız ve bu tarz oyunların müdavimlerindenseniz kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!