Dead or Alive 5 Last Round ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

4 Nisan 2015 Cumartesi

Dead or Alive 5 Last Round ön inceleme



Bundan yıllar yılar önce atari salonları diye çok harika oyun oynanan mekânlar vardı hala açık olan var mı bilmiyorum ama gidenler varsa bilirler. Oyunlarda bize rekabeti en iyi öğreten yerlerden birisiydi hiç şüphesiz hele hele oynadığınız oyun karşılıklı dövüş oyunu ise oyun bitireceğiz sırada yanınıza jeton atıp birinin girip oyununuzu berbat etmesi işten bile değildi.

Yıllar yılı birçok değişik popüler karşılıklı dövüş oyunu oynadık ilk başlarda Street fighter çok ön plandayken akabinde bütün dünyada çok ses getiren mortal kombat bizi esir aldı. Bu oyunların yanı sıra üç boyutlu ve dövüş oyunlarına çok değişik bir tarz getiren tekken’ide unutmayalım. Tabii bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Ama bugün ön incelemesini yapacağım oyun ne atari salonlarında ne de konsollarda oynadığım bir dövüş oyunu, valla ne yalan söyleyeyim ilk defa oynadığım bir dövüş oyunu olan ‘’dead or alive 5 last round’’a bir göz atacağız.

Aslında tekmo oyunu olan D.O.A 5 last round tekmo’nun koei’yle birleşmesinden sonra pc’ye de geldi. Normalde çoğu oyunlarını pc’ye çıkarmayan koei nedense bazı oyunlarını pc’ye çıkarıyor. Yeni oyununda 34 karakter bir dünya arena bulunmakta. Tabii yeni karakterler de eklenmiş mesela Ninja gaiden’den tanıdığımız hayabusa eklenmiş. Menümüzde klasik dövüş oyunlarından alıştığımız bir sıralamaya benzer bir içerik bizleri bekliyor. İlk önce tarining’e girip karakterleri tanıyıp, oyun bitirmeden önce oyunun dövüş mekaniklerine alışmanızı öneririm.

 Tranining’te free tarining, command training, tutorial ve combo challenge gibi bu oyundaki hareketlere ve combolara alışmanızı sağlayacak seçenekler mevcut. Oyunumuza menümüzdeki fight seçeneğine girdiğinizde ise yine tipik klasik modlar karşımıza çıkıyor. Versus, arcade, time attack, survival, team fight. Burada ister pc ile isterseniz arkadaşlarınızla kapışabilirsiniz. Takım kurup oynayabilirsiniz veya hayatta kalma gibi modları oynayabilirsiniz.

Hikâye modu ise biraz değişik zira ben klasik dövüş oyunlarındaki gibi karakter seçtirip başlayacağım sanırken önce özet geçti daha sonradan kendi verdiği dövüşçülerle oynattı. Ön inceleme olduğu için zaten fazla oynamadım.

Sonuç olarak grafikleri fena değil ama hikâye modu bana değişik geldi ilerisini merak ettim doğrusu. Müzik ve sesler genelde dövüş oyunlarında iyi oluyor. Bu oyunun ps4 ve Xbox one versiyonlarında elbise parçalanma varmış lakin PC’de yok neden böyle bir ayrımcılık yaptınız bakalım. Bir de önceden mortal kombatta da gördüğüm arena değiştirme bu oyunda da var. Size iyi vakit geçirtebilecek bir oyun lakin belli bir zaman sonra tek düze gelebilir. Ama kalabalık arkadaş ortamında oynayacaksanız harika zaman geçirmenizi sağlayacak bir oyun diyebilirim. İyi oyunlar.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!