Wall-E inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

5 Ocak 2015 Pazartesi

Wall-E inceleme (pc nostalji)



asobo ve heavy iron stüdyolarının ortak yapımı olan 2008 yılında piyasaya sürülen mükemmel animasyon film Wall-e ‘nin oyununu inceleyeceğiz.

Harika animasyon filmlere imza atan pixar stüdyolarının adını duymuşsunuzdur herhalde Wall-e’de bu süper animasyonlardan biri oyununu da bir o kadar güzel ve eğlenceli. Daha çok platform tarzı olan oyunda sadece çocuklar eğlenmeyecek bence büyükler daha çok oynayacak ve eğleneceklerdir. Zaten günümüzde animasyon filmleri büyükler çocuklardan daha çok izler oldu.

Animasyon film sektörü gerçekten çok ilerledi aldı başını gidiyor. Neyse biz oyunumuza dönelim. Hikâyeyi kısaca anımsayacak olursak, Wall-e adındaki robotumuz bir gezegende yalnız başına kalır. Ve 700 sene sadece bir böcek dostu haricinde kimseyle karşılaşmaz. Oyunumuzda Wall-e’nin nasıl bu gezegende kaldığını gösteren bölümle başlıyor. Karakterimizi direktiflerle ilerletiyoruz. Burada amaç kısa bir training yaptırmak aslında.

İlk yavaş ve öğretici olsa da ikinci tur ve bazı ilerideki turlarda heyecan artacak. Zira bazı özel turlarda zamana karşı yarışıyorsunuz. Ve süre bitmeden varış noktasına yetişmek zorundasınız. Oyunumuzda iki kişilikte oynayabiliyoruz. Mini games’deki değişik turları arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Oyunda ara özetleri açtığınızda bonus’tan izleme şansınız var. Ayrıca turlarda aldığınız puanlarla oyunun konsept resimlerini açabiliyorsunuz.

Grafik bakımından filmden geride olduğunu söyleyemem ama benim beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Hikaye de ise filmi baz alarak oyun için çok iyi kurgu yapmışlar diyebilirim. Müzik ve sesler güzel özellikle çok eğlendirici ve hoş melodiler mevcut, hasar modellemeleri fena değil, kutuları bol bol kırabiliyorsunuz ve Wall-e’nin gözünden lazer ateşleyerek bazı objeleri parçalayabiliyorsunuz.

 Çevre ve karakter modellemeleri oldukça başarılı, oynanabilirlik yediden yetmişe herkesin rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum. Çeşitlilik zaten normal turların yanı sıra birde yarış turlarının olması heyecan dozunu arttırmış. Extralar ise fena değil. Sonuç olarak baktığımızda ise Wall-e’nin oyunu filmi kadar eğlenceli ve zevkli, eğer oyununu oynamadım iyi değil diye düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden alın derim. Filmini izlemediyseniz  de hemen izleyin derim, iyi oyunlar.




    


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!