Call of Duty 4 Modern Warfare inceleme (pc nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

3 Ocak 2015 Cumartesi

Call of Duty 4 Modern Warfare inceleme (pc nostalji)



hep ikinci dünya savaşı oynamaya alıştığımız ve devamlı bir sonraki oyununu merakla beklediğimiz belki de en iyi fps oyunlardan biri olan call of duty dördüncü oyunu bizim beklediğimizin tersine modern bir oyun çıkararak büyük bir sürprize imza attı.

Oyun tabi ki modern olunca savaş stratejileri silahlar, ekipmanlar ve donanımların gelişmesiyle beraber, oyuna değişik bir hava gelmiş oldu. Daha öncelerinde battlefield’tan modern savaşa alışıktık ama call of duty de öyle değildi. Acaba nasıl olacak o eski havayı yakalayabilecekler mi? Diye bayağı sorgulamıştık ta ki oynayana dek. Ve gördük ki telaşemiz boşmuş zira oyun gerçekten çok kaliteli olmuş ve eski oyunları aratmak ne kelime üstüne bile koymuşlar diyebiliriz.

Hemen modern oyunumuzun hikâyesiyle başlayalım, zakahev adındaki aşırı milliyetçi rus terörist eskiden var olan ve sonradan dağılan s.s.c.b’yi zengin iş adamlarıyla ve başka güçlü uluslararası teröristlerle müttefik kurarak tekrar inşa etmek için büyük çaba göstermektedir. Bu arada büyük bir ordu kurmaya çalışırken aynı zamanda kendi himayesi altına gitmeyenleri yok etme planını devreye sokar ve iç savaş başlatır. Amerika’nın devreye girmemesi içinde diğer bir ortağı olan al asad ile başka bir bölgede saldırılar başlatır. Böylece Amerika’nın dikkatini bir şekilde dağıtmaya çalışır.
Oyunumuz tabi modern olunca silahlarımızda yeni ve ateş gücü daha yüksek gelişmiş silahlardan mevcut oluyor.

Yine eski oyundaki gibi cephanemiz tükendiğinde öldürdüğümüz askerlerin silahlarını kullanabiliyoruz. El bombası attığımızda yine düşman askerleri zekice size el bombasını iade ediyorlar sizde hemen g tuşuna basarak düşmanlara postalayabilirsiniz. Sağlık durumu ise artık çoğu fps oyunda klasik bir hale gelen saklan iyileş ’ten ibaret, yaralandığınız zaman hemen siper alarak veya saklanarak sağlığınızı normale döndürebiliyorsunuz. Turlarda genelde ekip olarak ilerliyoruz. Ekip lideri price ve gaz ile birçok görevi ifa ediyoruz. Oyunumuzda yirmi bir aksiyonu bol güzel bölüm var ilk turda sıkı bir eğitimden geçiyorsunuz, aynı eski oyunlardaki gibi bunun üzerine esas görevlere başlayabiliyorsunuz.

Grafik bakımından kaliteli olmuş diyebilirim ama battlefield’la mukayese edecek olursak call of duty’nin daha geride olduğunu söyleyebilirim. Senaryo hoşuma gitti akıcı ve kurgusu sağlam olmuş bence, müzik ve sesler eski call of duty oyunlarındaki gibi yine muazzam olmuş oyunun hakkını veren melodiler hazırlanmış. Hasar modellemelerinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum zira bunula alakalı pek bir şeye rastlamadım. Yani pek yıkılma dökülme tarzı şeyler yok. Çevre, karakter ve silah modellemeleri oldukça başarılı, yapay zekâ fena değil el bombasını geri yollamayı çok iyi beceriyorlar.

Oynanabilirlik ise çok zor değil zaten eski oyunları oynayanlar bu oyunda hiç zorlanmayacaklardır. Çeşitlilik konusunda ise şunları söyleyebilirim, pek araç kullanımı bu oyunda yok eski call of duty’lerde alışmıştık fakat bu oyunda bu pek yok. Sonuç olarak modern call of duty eski oyunların zevkini mükemmelliğini, aksiyonunu hiç eksiltmeden bize yansıtmayı başardığını düşünüyorum. Hala oynamadım diyorsanız hatta oynadıysanız bile tekrar oynamanızı tavsiye ediyorum. Olmadı video incelemeni izleyerek oyunu tekrar hatırlayabilirsiniz. İyi oyunlar.











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!