The Walking Dead Survival İnstinct inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

27 Aralık 2014 Cumartesi

The Walking Dead Survival İnstinct inceleme



Zombi’ler hayatımıza girdi gireli birçok dizi ve film izledik kimisi çok güzel kimisi ise çok sıkıcı ve saçmaydı. Oyun dünyasında da belki de en çok işlenilen korku temalarından biride hiç şüphesiz zombi hikâyeleridir. Resident evil furyasıyla başlayan zombi oyunları günümüze değin birçok değişik yapımla karşımıza çıkmıştır.

İşte bugünde inceleyeceğim oyun aslında bir çizgi roman uyarlaması olan ve dizisiyle tüm dünyada izlenme rekorları kıran walking dead’in fps olan oyunu survival instinct. Bu oyunumuzda diziden bildiğimiz ve belki de en çok sevilen karakterlerden biri olan darryl’in hikâyesini oynuyoruz. Yine diziden bildiğimiz abisi de oyunun sonuna kadar bazı bölümlerde bizim yanımızda olabiliyor. Hikayeim ise şöyle başlangıçta darryl’in babasını bir av sırasında yöneterek oyuna başlıyoruz. Ve sonrasında ne olduğu belli olmayan varlıklar tarafından saldırıya uğruyorlar. Akabinde ise darryl’in babası ısırılır ve onu öldürmek zorunda kalırlar.

 daryl amcasıyla birlikte bu hengâmeden kurtulmak için hemen oradan kaçarlar. Ve kaçacağımız zaman elimizdeki harita ile belli noktalara gitmeye çalışıyoruz. Fakat arabanızdaki benzin sınırlı olduğu için bazı yerlerde mecburen durup benzin bulmak zorunda kalıyoruz. Haliyle ortalık zombi dolu olduğu için işimizde bir hayli zor oluyor. Ekipmanlarımızla ilgili söylenecek bazı şeyler var tabi öncelikle bıçak kullanıyoruz. Ama daha sonrada daha değişik ve ateşli silahlar kullanabiliyoruz. Ama dikkat etmenizi öneririm zira sesli silahlar bütün zombilerin başınıza üşüşmesine sebep olacaktır. Onun için mümkün mertebe sessiz silahlar kullanmaya özen gösterin. Fakat yine de rahat rahat oynayabileceğim diye düşünmeyin çünkü nedendir bilmem sizi görüp fark eden zombiler koşarak saldırıyorlar. Ben walking dead’te böyle bir şey hatırlamıyorum.

Dizide zombiler bayağı yavaşlardı. Hele hele bir de sizi yakalarlarsa yandınız kene gibi yapışıyorlar ve kaçma fırsatı vermiyorlar. O anda sizi yemeye çalışan zombilerin kafasına nişan alıp bıçağınızı saplayarak kurulmaya çalışabilirsiniz. Kurtulabilirseniz artık. Sağlık durumuz ise bu saldırılardan sonra eğer kurtulabilirseniz muhtemelen çok kötü olacaktır. Bunun için food yani yiyecek ve içecek türü itemleri kullanarak sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Bazen arkası dönük olan zombileri hemen kafasından bıçaklayarak halledebilirsiniz ama bu da pek faydalı olmayacaktır, çünkü bir dünya zombiden bir tanesini gizli halletmişsin ne işe yarar. Bir de oynadığınız bazı bölümlerde hayatta kalanlara yardım ederek takımınıza daha doğrusu yanınıza alabiliyorsunuz.

 Tura başlamadan önce yanınızdakilere bazı görevler verebiliyorsunuz. Mesela erzak bul, cephane bul, yakıt ara gibi veya arabada kal komutları verebiliyorsunuz. İstediğiniz silahı da verebilirsiniz. Ne yazık ki diğer karakterler sizin yanınızda gelip size yardım edemiyorlar. Hâlbuki takım olarak oynama olsaydı çok daha harika bir oyun olabilirdi bence. Örnek vermek gerekirse yine bu oyun kadar kötü olduğunu düşündüğüm fakat takımla beraber hareket edilen left for dead gibi olabilirdi veya daha eskilerden bilenler bilir. Obscure adındaki korku oyununda da takım halinde ilerleme vardı. İşte örnek verdiğim oyunlardaki gibi bir sistem olabilirdi. Yön bulmak içinse yine sağlık barınızın yanında bulunan pusulaya bakarak gitmeniz gereken yere ulaşabilirsiniz.

Grafik bakımından berbat bir oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen sene çıkan bir oyun olmasına rağmen sanki on yıl önce çıkmış oyunların grafiklerini bana anımsattı. Bu oyunda önce çıkıp da çok daha kaliteli grafiklere sahip oyunlar gördüm. Hikâye ise düşünce olarak güzel ama ilerleyiş ve sonuç olarak çok basit kalmış, yani pratikte iyi fakat uygulama berbat olmuş. Mesela yapımcılar diziden tanıdığımız diğer karakterleri aralarda filan göstererek bize sürprizler yapabilirlerdi. Veya başka senaryolar ekleyebilirlerdi.

Müzikler dizi destekli olduğu için fena değil seslendirme ise darryl’i oynayan norman reedius’un ta kendisi seslendirdiği için iyi olmuş. Hasar modellemeleri ise oyunun diğer mekaniklerinden pek farklı değil yani oda berbat zira arabaya birkaç el ateş ederek sizde bunu anlayabilirsiniz. Çevre karakter modellemeleri hiç güzel durmuyor ne yazık ki zaten oyunda iyi bir şey bulmak neredeyse imkânsız.  Hadi silah modellemeleri fena değil diyelim. Yapay zekâ tutarlılık göstermiyor yani iyi değil. Oynanabilirlik hiç kolay değil zorluk seviyesi filan da seçilmiyor. Daha ilk turdan can çekişmeye başlıyorsunuz. Muhtemelen yapımcılar korku-hayatta kalma oyunu yapalım derken ipin ucunu kaçırmış ve bayağı bir abartmışlar. Neyse sonuç olarak size tavsiye edebileceğim bir oyun değil ama yine de oynamak ve eziyet çekmek istiyorsanız siz bilirsiniz. Çok oynamak istiyorsanız da trainer indirip oyunu hileler ile daha rahat geçerek bitirebilirsiniz. İyi oyunlar.









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!