Marvel Ultimate Alliance inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

29 Aralık 2014 Pazartesi

Marvel Ultimate Alliance inceleme (ps2 nostalji)


raven software stüdyolarının hazırladığı activision firmasının dağıtımcılığını üstlendiği 2006 yılında piyasaya sürülen marvel ultimate alliance oyununu inceleyeceğiz.

x-men legends’ında yapımcısı olan raven software aynı anda dört karakteri yönetme fikriyle başarılı bir iş çıkarmışlardı. R.p.g ve aksiyon öğelerini bir araya getirmeyi başarmış ve olumlu sonuçlar almışlardı. X-men’in sonrasında ise bu sefer daha çoğunluğa hitap edecek marvel ultimate alliance oyununu çıkarttılar. Bu oyunumuzda marvel’in hatırı sayılır güzide karakterlerini takımımıza alıp yönetebiliyoruz.

 Yine x-men’deki gibi level atlama sistemi mevcut, hikâye ise şöyle dr.doom’un shield gemisine yaptığı saldırıyla oyunumuz başlıyor. Ve daha sonrasında galactus ve silver surfer gibi büyük düşmanlarla karşılaşıyoruz. Yine x-men’deki gibi karakterlerimize yeni saldırılar açıp level atladıkları zaman aldığımız puanlarla güçlendirebiliyoruz. Ayrıca oyunda bulduğumuz gear’ları karakterlerimize daha da güçlendirebiliyoruz. Karakterlerimizin oynadıkça değişik kostümleri de açılıyor. İsterseniz bu kostümleri de kullanabiliyorsunuz.

Oyunda comic mission’da var yani her karakterin kendine ait challenge’ı var. X-men legends oyunundan da bildiğimiz trivia game bu oyunda da yer alıyor. Yani süper kahraman bilgi yarışması. Soruları doğru cevaplarsanız experience kazanıyorsunuz. Oyunda kafadan bayağı karakter açık daha sonradan da açarak 23 karaktere kadar çıkabiliyorsunuz. Turlar ise çok uzun ve sıkıcı değil zaten karakterle oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Grafikleri bakımından başarılı bir oyun x-men’de plastik kaplamaydı. Belki bu oyunda da kullanılabilirdi. Hikâye ise yapımcıların kendi uydurdukları bir şey ama kurgusu ve gidişatı güzel olmuş. Biliyorsunuz ki marvel’in kendi içinde değişik takımları var. Bunlar avengers,x-men, fantastic four gibi m.u.a ise yapımcı firmanın hayali diyebiliriz. Bence apocalypse’de olsa güzel olabilirdi.

Müzik ve sesler yine çok başarılı, x-men’de de çok başarılıydılar. Hasar modellemeleri müthiş x-men’de yaptıkları her şey bu oyunda da mevcut. Karakter ve çevre modellemeleri epey iyi, eski x-men’lerde örnein bazı karakterlerin uçma gücüne puan vererek güçlendiriyorduk. Ve uçma onların doğal yeteneği olduğu halde enerjisinden götürüyordu. M.u.a’da böyle bir şey yok herkesin kendi doğal yeteneği var. Ve enerjisinden götürmüyor. Örneğin wolverine’in kendini yenileme ve öfke yeteneği var, bunlar enerjiden götürmüyor.

Yapay zekâ iyi düşmanlar bazen kafanıza bir şeyler fırlatırken aptal aptal üstünüze saldırmıyorlar. Geri çekilip saldırıyorlar. Oynanabilirlik çok basit easy yaparsanız daha da kolay. Eski x-men oyunlarında olmayan bir özellikte sopa veya demir gibi şeyleri alıp kullanabiliyoruz. Extralar ise x-men ’dekine çok yakın oyun aralarında videoları açıp izleyebilirsiniz. Yine loading ekranındaki resimleri açarak bakabilirsiniz.

Ve tur içlerinde bulduğumuz comiclerle(çizgi roman)comic mission’ları yapabilirsiniz. Stats’dan hangi turda ne kadar şey bulmanız gerektiğine bakıp o turu tekrar oynayıp eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Help tips’ten (yardım ipuçları)gerekli bilgi ve oyunla ilgili ipuçlarını öğrenebilirsiniz. Süper kahraman sevenler için bulunmadık hint kumaşı bence bu oyun eğer bu oyunu bilmiyorum, duymadım veya görmedim diyorsanız hemen oynamanızı tavsiye ederim. İyi oyunlar.   




   


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!