The Lord of The Rings: War İn The North inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

25 Aralık 2014 Perşembe

The Lord of The Rings: War İn The North inceleme



Edebiyat dünyasının en önde gelen eserlerinin başında gelen ve filmleriyle gişe rekorlarını alt üst eden yüzüklerin efendisi haliyle hemen sanal dünyada oyun olarak karşımıza çıkmıştı. Zaman içinde birçok oyunu ile oyun severlerin beğenisine sunulan yüzüklerin efendisi bazen çok beğenildi, bazen yerden yere vuruldu. Bu oyunumuzun ise çok fazla beğenildiğini düşünmüyorum.

Oyunumuza hikâyemize değinerek başlayalım. Kitaptan veya filmden bildiğimiz ana hikâyeye paralel olarak ilerleyen bu oyunumuzda adından da anlaşılacağı üzere kuzey cephesinde olan savaşları ve olayları oynamaktayız. Üç ana karakterimiz var bunlar eradan, andriel ve farin turlara girerken istediğinizi seçip alabilirsiniz. Fakat tur içinde değiştiremezsiniz. Oyunda ise karşınıza çıkan başka karakterlerle tıkla ilerle oyunlarındaki gibi diyaloğa girerek görevlerinizle ilgili bilgi alış verişinde bulunabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra karakterlerinizi giyindirip kuşandırabiliyorsunuz. Zırh, başlık, kalkan, yay, çizme, yüzük vs. gibi ekipmanlar ile karakterlerinizi daha güçlü bir savaşçı yapabiliyorsunuz. İsterseniz shop’tan istediğiniz şeyleri alabilir veya satabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız silahlar bir zaman sonra hasar gördüğü için tamir ettirmek zorunda kalıyorsunuz. Bunun yanı sıra karakterlerimizin kendilerine has yetenekleri var bunları turlarda öldürdüğünüz düşmanlarınızdan aldığınız deneyim puanlarını kullanarak karakterlerinizin atak, defans, dayanıklılık gibi güçlerini arttırabilirsiniz. Ayrıca düşmanlarınıza kullanabileceğiniz bazı özel saldırı çeşitlerini de böylece açıp kullanabiliyorsunuz. Yine turlarda bulduğunuz silahları ve itemleri kullanabiliyorsunuz isterseniz onları da satabiliyorsunuz.

Oyunumuzun grafiklerinin çok iyi olduğunu söyleyemem, hikâyesinin yeterli olduğunu düşünüyorum, değişik karakterlerle oynamak güzel olmuş(isimlerini ne kitaplarında ne de filmlerinde duydum)müzik ve sesler fena değil. Hasar modellemeleri hiç iyi değil. Çevre ve karakter modellemeleri hiç hoşuma gitmedi. Arka plandaki dağ grafiklerinin ne kadar kötü olduğunu ve çok eski oyunlardaki gibi göründüğünü düşünüyorum. Silah modellemeleri güzel olmuş. Ve çeşitliliği oyun severlere daha zevkli dakikalar sunacaktır.

Yapay zekâ zaman zaman tuhaflık gösterse de kendi karakterlerimiz büyü güçleriyle bize yardım edebiliyorlar. Sağlık durumumuz kötüleştiği zaman ise yanımıza gelip sağlığımızı çoğaltabiliyorlar. Oynanabilirlik başta çok zor değil fakat ilerledikçe ara ara çok zorlayan ve sıkan bölümler mevcut, ama yan görevleri yaparak ve güçlü silahlar alarak ve diğer karakterleri de giyindirip kuşandırarak ilerlemekte çok zorlanmazsınız. Çeşitlilik bakımından ortada bence daha fazla karakter kontrol etme olabilirdi. Oyunda extra adına hiçbir şey yok keşke art concept filan olabilirdi. Sonuç olarak her yüzüklerin efendisi oyunu oynamaya değer bence eğer fanıysanız oynamadıysanız hiç durmayın derim hemen oynayın ama fazla bir şey beklemeyin. İyi oyunlar.







  



0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!