Mercenaries 2 inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

23 Aralık 2014 Salı

Mercenaries 2 inceleme (ps2 nostalji)



pandemic stüdyolarının hazırladığı e.a firmasının 2008 yılında dağıtımcılığını üstlendiği mükemmel savaş oyunu mercenaries 2’yi inceleyeceğiz.

Bu oyundaki hikâyemiz Venezüella da geçiyor. Eski bir dost tarafından bir iş için çağrılıyoruz bu arada ilk oyundaki üç karakterde bu oyunda var. İstediğinizi seçip oyuna başlayabilirsiniz. Daha sonra çok önemli bir komutanı kurtarıyorsunuz ve özet geçiyor. Burada ihanete uğradığınızı görüyorsunuz. Daha sonra bunların hepsinin düzmece bir oyun olduğunu anlıyorsunuz.

İhanete uğradığımızı ve kullanıldığımızı geç de olsa anlıyoruz. Maksat bizim karakterimizi saf dışı bırakmakmış. Bu oyunumuzda da ilk oyundaki gibi haritada özgür bir şekilde gezerek istediğimiz görevleri yapabiliyoruz. Burada da ilk ilk oyundan hatırlayacağınız gibi dostlarımız ve düşmanlarımız var. Fakat buradakiler farklı venezuella her zaman düşmanımız univ. petroleum. pirates, guerillas ile dost veya düşman olmak ise sizin elinizde, yine ilk oyundaki gibi para karşılığında istediğinizle iş yapıp görevleri yerine getirerek dost olabilirsiniz.

Yine ilk oyundaki gibi yakalamamız gereken üzerine ödül konmuş komutanlar var. Bunları da yakalayarak büyük paralar kazanabilirsiniz. Oyunda yine değişik challenge’lar mevcut, ilk oyunda olmayan bir şey bu oyunumuzda var. Yüzme ve deniz araçları kullanabilme jetski’den tutunda sürat teknesi veya balıkçı teknesine kadar birçok değişik deniz aracı kullanabiliyorsunuz.

 Oyunda yaptığınız görevlere göre bazı ekstra ödüller kazanabiliyorsunuz. Fakat bunları parayla satın alabiliyorsunuz. İstediğiniz ekipmanı duman bombasıyla sipariş vererek istediğiniz yere getirtebiliyorsunuz. Yine ilk oyundaki bombardıman çeşitleri ve uydudan vurma, top atışları yine var, göreve göre size veriliyor. İsterseniz sizde satın alabiliyorsunuz.

Grafikleri ilk oyundan öteye gidemiyor ne yazık ki hatta biraz daha kötümü ne, hikâye enteresan fakat ilk oyunun ki daha iyiydi. Müzik ve sesler yine ilk oyundaki kadar etkileyici, hasar modellemeleri yine ilk oyundakiyle aynı, etrafı patlatıp binaları yıkabilme güzel olmuş. Çevre, karakter ve silah modellemeleri fena değil, yapay zekâ ilk oyundakinden pek pek farklı değil.

Oynanabilirlik yine ilk oyundaki gibi zorlayıcı olabilir. Ve oyun bitirmekte bir hayli zor olabilir. Çeşitlilik ise ilk oyuna nazaran arttırmaları güzel olmuş deniz vasıtalarını kullanabilme ilk oyunda yoktu. Genel olarak baktığımızda ilk oyunla mukayese etmeye kalkarsak bu oyunun biraz geride olduğunu düşünüyorum. Ama yine de iyisiyle kötüsüyle oynanması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum ve en kısa zamanda üçüncü oyunu çıkar ve oynarız. İyi oyunlar. 









0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!