Battlefield 3 inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

27 Kasım 2014 Perşembe

Battlefield 3 inceleme



Modern shooter denince akla gelen yegâne oyundur battlefield, dice studios’un geliştirdiği oyun her seferinde yenisi çıktığında bir öncekinin üstüne koyarak çok yol kat ettiğini gördük. Bu oyunda da hem single player, hem de multiplayer’İ güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Hemen incelememize oyunumuzun hikâyesiyle başlayalım rus teröristlerin kaçırdıkları nükleer başlıkları bulmak için yine süper güç olan ve her şeye maydanoz olan Amerika hiç vakit kaybetmeden bir ekip yollar. Ve bu ekibin başına olmadık şeyler gelir. Oyunun son bölümünü aslında başında oynuyoruz. Daha sonra bir anda kendimizi meşhur Amerikan ajanlarının bizim karakterimizi sorgulamasıyla buluyoruz. Ve sorgu sırasında yönettiğimiz karakterimiz olan blackburn’un anlattıklarını oynuyoruz. Blackburn’ün yanı sıra Rus teröristleride birkaç turda yönetiyoruz.

Daha sonra işlerin çok karma karışık olduğunu anlıyoruz. Meğerse işin içinde başka işler varmış, bunun için fazla detaya girmeyeceğim. Zaten tipik basit fps hikâyelerinden diyebilirim. Oynanışa değinecek olursak önceki oyunlardaki gibi çeşit çeşit silahlar kullanabiliyoruz. Eğer merminiz biterse öldürdüğünüz düşmanlardan düşen silahları alabiliyorsunuz. Herhangi bir silah geliştirme ve sizin inisiyatifinizde olup da size turlara girmeden önce silah seçtirme gibi bir şey yok. Yanınızda ekseriyetle adamlarınız oluyor ama emir veremiyorsunuz, çatışma anlarında ise pek de size yardımcı oldukları söylenemez onun için oynarken iyi siper almayı unutmayın.

 Battlefield denince akla tabi ki araç kullanımı geliyor. Bu oyunda bana biraz az gibi geldi, muhtemelen multiplayer modunda bol araç kullanımız vardır. Hikâye modunda uçağa biniyoruz, kullanıyoruz demiyorum dikkat edin! Zira biz yardımcı pilot olarak görev yapıyoruz. Yani sadece uçak vurma ve bombalama işleri yapıyoruz. Tank kullanabiliyoruz ki benim en sevdiğim turlardan birisi diyebilirim. Oyunumuzda dolu dolu oynayabileceğiniz on iki zevkli ve kaliteli tur bulunmakta. Az da olsa bazı yerlerde tuş kombinasyonları yaparak düşmanlarımızı sadece silahla değil dövüşerek de ekarte edebiliyorsunuz.

Grafik bakımından zaten söylenebilecek tek şey harika olduğu, zira dice studios geliştirdikleri frozenbite motorlarıyla oyun dünyasına değişik bir bakış açısı getirdiler. Oyunun en kötü tarafı ise hepimizin daha doğrusu çoğunluğumuzun hemfikir olacağı hikâyenin sıradan oluşu, çok basit ve tekdüze senaryo basit kalmış diyebiliriz. Müzik ve sesler çok kaliteli olmuş, hasar modellemeleri çok kaliteli zaten oyun motorları deminde yazdığım gibi buna çok müsait bir şekilde geliştirilmiş. Çevre karakter ve silah modellemeleri de çok kaliteli olmuş, yansımalar ve ışık parlamaları fevkalade yansıtılmış.

Yapay zekâ ise düşman askerleri bayağı size kök söktüreceklerdir, fazla ortalıkta gezinmeyin ve yanınızdaki adamlara da güvenmeyin derim. Oynanabilirlik çok zor değil zaten önceki oyunları oynayanlar kolay şekilde zorlanmadan oynayabileceklerdir. Çeşitlilik konusunda yazımda önceden belirttiğim araç kullanımının az olduğundan bahsetmiştim, tekrar yinelemek istiyorum ben battlefield oyunlarında çok çeşitli araç kullanımlarına alıştığım için bana bu oyundaki araçlar yavan geldi. Mesela hiç helikopter kullanmıyoruz. Neyse yazımın sonuna gelirken call of duty kıyaslaması yapayım, bence Battlefield biraz geride kalmış diyebilirim. Neyse benim tahminim bu oyunu oynamayan veya sevmeyen çok az oyun sever vardır diye düşünüyorum. İyi oyunlar.     











0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!