Tales From The Borderlands ön inceleme ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

26 Kasım 2014 Çarşamba

Tales From The Borderlands ön inceleme



önceki oyunlarında açık dünya rol yapma oyunu olan borderlands yeni yapımının el değiştirmesiyle daha doğrusu gearbox ve telltales ortak yapımı ile tıkla ilerle macera oyunu tarzına büründü. Telltales’in önceden bildiğimiz walking dead ve wolf among us oyunlarında göstermiş olduğu başarıdan olsa gerek borderlands’ın yeni oyunu nedense onlara verildi.

Belki de tarz değişikliğinin oyuna olan ilginin artması için yapılmış bir hamle olarak nitelendirebiliriz. Yine önceki oyunlar gibi bölüm bölüm oynayacağız. Bunun yanı sıra yine süreli diyalog seçimlerimiz var. Doğru kelimeleri seçip oyunun gidiş hattını ona göre şekillendirebiliyorsunuz. Grafikleri yine aynı diyebiliriz, çevre modellemeleri iyi değil ama her nedense bana walking dead’deki gibi karakter modellemeleri iyi duruyor gibi geliyor. Kamera açıları yine berbat. Diyalogların çokluğu bazı oyun severleri sıkabilir.

 Tıkla ilerle macera oyunu deyince benim aklıma ilk olarak diyalog daha sonra bulmaca geliyor. Telltales games ise nedense pek oyunlara bulmaca koymuyorlar. Bence orta derecede çok sıkmayan bulmacaları oyunlara adapte etmeliler. Bu oyun ister walking dead olsun ister borderlands olsun. En çok merak ettiğim ise fps olan bir oyunu nasıl tıkla ilerle oyununa dönüştürebilecekleri idi. Yani aksiyon ve savaş anlarını nasıl yansıtacaklardı.

Zira tıkla ilerle oyunlarında çoğunlukla aksiyon olmaz. Şunu söyleyebilirim ki walking dead’deki gibi ani tuş kombinasyonlarıyla hareket edebiliyoruz. Bunun yanı sıra bir robot yöneterek düşmanları yine tuş kombinasyonlarıyla alaşağı edebiliyoruz. Sizde oynadığınızda aksiyonu oyuna ne kadar kaliteli şekilde adapte ettiklerini göreceksiniz. Bakalım yeni haliyle borderlands oyun severlerin beğenisini kazanabilecek mi?






0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!