Smash Cars inceleme (ps2 nostalji) ~ karekareoyun

English (US) Deutsch Français Русский 中文(简体) Português Italiano 日本語 한국어 Español
Twitter Bird Gadget

28 Kasım 2014 Cuma

Smash Cars inceleme (ps2 nostalji)



Metro 3d firmasının piyasaya sürdüğü creat stüdyolarının 2003 yılında hazırladığı smash cars oyununu inceleyeceğiz.

Araba yarışları hep ilgimizi çekmiştir. F1 olsun sokak yarışları olsun veya ralli hep oynayıp zevk almışızdır. Smash cars’da bu tarz bir oyun, belki adı pek fazla duyulmamış bir oyun olabilir. Yapımcı firmasıda çok tanıdık değil açıkçası ama firmanın tanınması veya oyunun tanınmamasına kulak asmayın derim. Zira çok değişik bir oyun smash cars neden mi? Bu oyunu diğer araba yarışlarından ayırıp öne çıkaran özelliği uzaktan kumandalı oyuncak arabalar olmaları.

Oyunumuz belli bir hikâye üzerinden işlemiyor. İstediğiniz zaman arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz quick race(hızlı yarış) veya kendi başınıza oynayabileceğiniz special’daki oyundaki bütün yarış çeşitlerini bulabileceğiniz modlar mevcut. Oyunda ayrı mod olarak da bulunan ve çok zevkli olan stunt race (bazen çileden çıkarabilir)size havada akrobatik hareket yapma imkânı veriyor. Ve bu hareketleri slow motion yani matrix tarzıyla yapıyorsunuz.

 Buna göre puanlar kazanarak birinci olabiliyorsunuz. Diğer yarış türlerine de bir bakmak gerekirse smash drive: bildiğimiz normal yarış diyebilirim. Darkhorse: çok ilginç bir yarış türü diyebilirim. Önceden hiçbir araba yarışında böylesini gördünüz mü? Sanmıyorum. Dark horse adındaki arabayı birinci getirmek zorundasınız. Siz isterseniz sonuncu olun önemli değil, yeter ki dark horse birinci olsun. O zaman sizde birinci olmuş sayılıyorsunuz.

 Time attack: adından da anlaşılacağı üzere zamanlı yarış diyebiliriz. Süre çok önemli aman dikkat. Hotspot: size verilen zaman zarfında gizli olan kutuları bulup en kısa sürede turu tamamlamanız gerekiyor. Oynamanız gereken esas mod ise championship burada demin yazdığım bütün yarış çeşitlerini değişik şekillerde oynayabiliyoruz. Yarışları kazandığınız takdirde para kazanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra araba açabiliyorsunuz. (her yarışta değil) ve bazı turlarda yıldız kazanıyorsunuz. Kazandığınız paralarla üç çeşit geliştirme yapabiliyoruz. Booster(bir çeşit nitro)tires(tekerlekler) ve engine (motor) kademe kademe hepsi üç seviye olarak satın alınabiliyor.

Yıldızlar ise bir sonraki yarışın açılmasını sağlıyor. Bir sonraki yarışın da açılmasını istiyorsanız o yarışın yıldız seviyesi kaçsa önceki yarışlarda birinci olup yıldızları alıp açabilirsiniz. Ayrıca renk seçeneklerinizde belirleyebiliyorsunuz. On üç tane çok şık araba kullanabiliyorsunuz. Daha doğrusu oyuncak araba. Sahalara da değinmeden geçmeyelim on dört adet enteresan saha var. Bazı turlarda büyük arabalar çıkıp sizi ezebiliyorlar. Bazen de insanlar size taş atıyor, yanınızdan böcekler, kelebekler geçiyor, timsahlar sizi ısırıp başka yerlere fırlatabiliyor. Kimi zamanda bir köpek size havlayabiliyor. Yani oyuncak araba yönettiğiniz için ne yazık ki küçük dünya sizin için çok büyük bir gezegene dönüşüyor.

Artık yazımızın sonlarına yaklaşırken oyunumuzun grafiklerine değinecek olursak başarılı diyebilirim. Oyunda bir de hikâye olsaydı daha iyi olabilirdi bence, daha çok arcade oyun tarzı olmuş. Müzik ve sesler tam disco tarzı (dım tıs dım tıs) diyebilirim. Çevre ve araba modellemeleri oldukça başarılı özellikle arabalardaki parlama ve yansımalar çok süper olmuş.

Yapay zekâ oldukça başarılı, hiçbir yarışta fark atamıyorsunuz. Affedersiniz ama hep kıçınızın dibinde oluyor rakipleriniz. Oynanabilirlik ara ara sıktığı veya çileden çıkardığı zamanlar olabiliyor. Ama ben katlanırım diyorsanız ne ala. Çeşitlilik de ise iyi araba çeşitleri ve sahalar konusunda iyi iş çıkarmışlar. Evet, artık ben değişik bir araba oyunu oynamak istiyorum ralliden, f1’den sıkıldım sıra dışı bir şey görmek istiyorum diyorsanız smash cars’ı tavsiye ediyorum. İyi oyunlar.  



      


0 yorum:

Yorum Gönder

Yeni yayınları kaçırma!